Connect with us

Viața în Iasi

Studiu: Tratamentul pe bază de enzime ar putea ajuta la prevenirea cariilor dentare la copii

Published

on

Cu apetitul pentru dulciuri și “rezistența” la periaj, copii sunt deosebit de sensibili la carii. Un nou tratament experimental care vizează utilizarea enzimelor pentru a slăbi placa care se formează pe dinți ar putea ajuta la corectarea situatiei de mai sus. 

Cariile sunt cauzate de un biofilm bacterian – cunoscut în mod obișnuit sub numele de placă – aceasta dezvoltandu-se pe suprafața dintelui. Potrivit oamenilor de știință de la Universitatea din Pennsylvania, acest biofilm constă, de fapt, atât din bacterii Streptococcus mutans, cât și din ciuperca Candida albicans. Cele două sunt legate între ele prin moleculele de manan de pe pereții celulelor Candida, care, la randul lor, se leagă de o enzimă glicoziltransferază (Gftb) secretată de bacterii. 

În plus, prezența zaharurilor în gură face ca Gftb să producă glucani, polimeri asemănători lipiciului. Ca rezultat, placa poate fi destul de dificil de îndepărtat, chiar și cu periajul obișnuit. 

În acest context am discutat cu dr. Sebastian Lupu, medic dentist, fondator Passionate Clinic și Endo Learning, platformă de cursuri ce reuneste cursuri endodontie, structurate pentru un singur medic sau pentru un grup restrâns, gândite și create pentru cei care doresc să-și upgradeze stilul și tehnicile de lucru, despre probabilitatea ca studiul experimental sa se transforme într-o rutina de sanatate orala.  

Medicamentele administrate oral sunt uneori folosite pentru a ucide bacteriile S. mutans. Deși cercetătorii afirmă că astfel de medicamente nu afectează neapărat placa deja formată deja, plus că pot dăuna atât bacteriilor benefice, cât și țesutului oral. În schimb, echipă de cercetare condusă de Asst. Prof. Geelsu Hwang a căutat sa identifice modalități de a rupe legătura dintre bacterii și ciuperci.

“În acest caz, în testele efectuate în laborator, oamenii de știință au aplicat trei enzime diferite de degradare a mananului pe biofilmele care cresc pe o suprafață asemănătoare unui dinte, într-un mediu de cultura reprezentat de salivă. După cinci minute, s-a observat că grosimea biofilmului a fost redusă semnificativ – la fel ca legătura dintre bacterii și ciupercă – făcând substanța mult mai ușor de îndepărtat prin metode precum periajul. Inițiativa mi se pare îndrăzneață și necesară, pe de o  parte. Pe de cealaltă parte, dacă se va dovedi că are succes, o vad integrată în tratamentele preventive aplicate copiilor. Adeseori spunem cursanților de la curs implantologie Iasi că pentru afecțiunile de azi ale pacienților au rădăcini în rutina pe care au dezvoltat-o ani de-a rândul. “ – a explicat dr. Lupu, citând studiul publicată recent în jurnalul mBio.

Ca bonus, enzimele au crescut pH-ul salivei din jurul biofilmului, făcând mediul mai puțin acid și, prin urmare, mai puțin propice formării de carii. În plus, deoarece nici bacteriile, nici ciupercile în sine nu sunt atacate de enzime, este puțin probabil să dezvolte o rezistență la tratament.  Echipa urmărește reducerea timpul de aplicare la doar două minute, cu speranța că enzimele ar putea fi încorporate într-o apă de gură fără alcool pe care copiii o pot folosi zilnic.

Facebook Comments
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

Cum să zugrăvesști o cameră: 10 pași pentru a picta pereții ca un zugrav profesionist

Published

on

A învăța cum să zugrăvești o cameră în mod corespunzător este esențial atât pentru cei începători cu bricolaj, pentru noii proprietari, cât și pentru experții veterani în îmbunătățirea locuinței. La urma urmei, este destul de nedureroasă, relativ ieftină și, dacă ceva nu merge groaznic de rău, este ușor de reparat. Dar înainte de a lua rola și de a începe cu primul strat de lavabil, este esențial să ai un plan de atac. Așa că am cerut o mână de experți cele mai bune sfaturi și trucuri pentru a vă ajuta să începeți. Citiți mai departe pentru a afla cum să vopsiți o cameră și vedeți pas cu pas ce va trebui să faceți pentru a vă asigura că proiectul dvs. este un succes.

 1. Planificați-vă abordarea

Începeți prin a vă gândi cum doriți să arate proiectul finit și amintiți-vă că nu vă limitați la patru pereți sau o cameră întreagă în aceeași culoare. Luați în considerare pictarea unui perete de accent într-o nuanță îndrăzneață sau evidențierea mulurilor într-o nuanță sau finisaj contrastant. Și nu uitați să priviți în sus și să vedeți dacă tavanul ar putea folosi și o reîmprospătare.

 1. Alege-ți culoarea

Răsfoirea prin punți de ventilatoare și așchii de vopsea poate fi copleșitoare. Începeți prin a afla caracteristicile generale ale culorii: Vrei o nuanță caldă sau rece? Neutru sau saturat? Dacă aveți mobilier sau artă existentă, veți dori, de asemenea, să luați în considerare modul în care nuanța le va completa. Odată ce vă dați o idee despre ceea ce căutați, alegeți câteva nuanțe și obțineți mostre – o mulțime de mărci direct către consumatori, vă vor trimite mostre adezive pe care le puteți testa pe perete pentru o mai bună înțelegere de umbră (și vă va scuti de o călătorie la magazin). Testează culorile pentru a vedea cum arată în cameră în diferite momente ale zilei.

Multe companii de vopsele au, de asemenea, instrumente pe site-urile lor web care vă vor permite să încărcați o fotografie a spațiului dvs. și să previzualizați diferite culori pe pereți. Dar culorile pot arăta diferit în condițiile lumii reale, așa că va trebui totuși să le încerci în spațiul dumneavoastră.

 1. Alegeți-vă instrumentele și materialele

Fiecare proiect este unic și este posibil să aveți nevoie de instrumente diferite în funcție de vopseaua pe care o alegeți și de starea pereților dvs., dar există câteva elemente obligatorii:

 1. vopsea
 2. amorsă
 3. trafalet
 4. băț de prelungire pentru rolele de vopsea
 5. cârpe
 6. pensule
 7. tava de vopsea
 8. hârtie abrazivă
 9. bandă de pictor
 10. ruletă
 11. cuțit pentru chit

4. Stabiliți de câtă vopsea lavabilă veți avea nevoie

Indiferent dacă pictezi o cameră de toaletă sau exteriorul casei tale, trebuie să calculezi necesarul de vopsea lavabilă pentru pereți:

 1. Măsoară lungimea, lățimea și înălțimea camerei. Folosește o ruletă și notează într-un carnețel fiecare dintre aceste dimensiuni (în metri).
 2. Află perimetrul camerei:
 • camera este sub forma de pătrat, atunci Perimetrul = 4 x Lungime
 • camera este sub forma de dreptunghi, atunci Perimetrul = 2 x (Lungime x lățime)
 • dacă încăperea nu are forma unui dreptunghi sau pătrat, măsoara toate laturile camerei și adună-le;
 1. Calculează suprafața totală a pereților. Înmulțește perimetrul cu înălțimea camerei și vei obtine suprafața totală a pereților în metri pătrați.
 • P x h = suprafața totală a pereților (m²)
 1. Calculează aria ușilor și ferestrelor.
 • Aria ferestrei (m²) = Lungime x lățime
 • Aria ușii (m²) = Lungime x lățime
 1. Află suprafata finală de zugravit. Scade din suprafața totală a pereților, aria ușilor și a ferestrelor.
 • Suprafața totală – Aria ferestrei – Aria usii = Suprafața finală de zugravit

Simulare:

Să presupunem că rezultatul final pe care l-ai obținut, suprafața finală de zugrăvit este de 62 m². Va trebui apoi să vezi indicatiile producătorului de pe cutia de vopsea. Pe langa cantitate, presupunem 9 litri, ți se specifică și consumul, ca de exemplu 300 ml/m² (pentru doua straturi).  Ce ai de facut mai departe:

 • identifica consumul în litri pentru un metru patrat, 300 : 1000 = 0,3 l/m² (consumul pentru doua straturi);
 • calculeaza de cati litri ai nevoie pentru a acoperi 62 m²:

1 m²………………………..0,3 l

62 m² ………………………….X l

X = (62 x 0,3) : 1 = 18.6 l

 • calculează de câte găleti ai nevoie pentru a vopsi suprafata ta finala de zugravit, de 62 m²:

18.6 : 9 = 2.06 > rezulta ca vei avea nevoie de 2 galeti a cate 9 l pentru proiectul tau de zugravit, insa trebuie sa tii cont si de un surplus de necesar;

Nota: Producatorul specifică pe ambalajul produsului consumul pe m², dar și pentru câte straturi, unul, două, trei. Dacă este consumul pentru un singur strat, atunci rezultatul final, pentru a afla de câte găleți ai nevoie, îl vei înmulți cu 2.În exemplul de mai sus nu a fost cazul, consumul specificat de producător era pentru două straturi.

Atenție!

Este foarte important să ai o rezervă de cantitate, un surplus de vopsea lavabilă, deoarece sunt mai multi factori care vor determina un consum mai mare decât cel specificat de producator pe ambalajul cutiei. Altfel spus, există șanse foarte mari ca testele de laborator ale producatorului să difere de condițiile propriu-zise din apartamentul tău, lucru datorat unor factori precum:

 • gradul de absorbție al pereților (este mai mare dacă sunt proaspăt gletuiți);
 • tipul de amorsă folosită(se recomandă să folosești de la același producător cu al vopselei lavabile);
 • timpul alocat pentru uscarea amorsei (este important să nu se scurteze durata de așteptare);
 • modul în care s-a facut diluarea vopselei (este necesar să se respecte procentajul);
 • calitatea uneltelor de lucru (trafalet, pensulă);
 • temperatura din încapere (temperaturile scăzute, gradul de umezeală nu permit o uscare corespunzatoare a suprafeței de lucru);
 • aerisirea corespunzătoare a spațiului de lucru;
 • aplicarea unui strat de vopsea deschisă peste o culoare închisă (necesită mai multa vopsea);

Recomandare:

Acorda atenție procesului de achiziție al vopselei lavabile, citind cu atenție informațiile tehnice. Pe lângă faptul că unele sunt vopsele de interior, altele de exterior, vopseaua lavabila poate avea si diferite proprietati, ca de exemplu vopsea antimucegai (impiedica formarea sporilor de mucegai) sau vopsea antibacteriana (pentru un mediu sanatos).

De asemenea, nu te grabi sa compari pretul, fara a verifica inainte gradul de acoperire (cati litri/m², cate straturi sunt necesare) sau rezistenta in timp.

Plănuiți să văruiți un perete gri cărbune? Probabil că veți avea nevoie de vopsea suplimentară atunci când treceți de la întuneric la lumină. La celălalt capăt al spectrului, o bază de culoare profundă tinde să necesite mai multe straturi de vopsea decât o culoare mai deschisă, spune Carolyn Noble, manager de marketing și design color la Pratt & Lambert. Ea recomandă aplicarea unui grund cu tentă gri pe suprafață înainte de a vă vopsi pereții într-o culoare saturată pentru a reduce numărul de aplicații. Când vine vorba de finalizare, poate ați auzit că, cu cât este mai lucioasă, cu atât este mai mare rata de acoperire, dar nu este o diferență suficientă pentru a schimba numărul de galoane pe care trebuie să-i cumpărați, spune Minchew.

Dacă pictați o suprafață foarte texturată, mai degrabă decât una netedă, cumpărați puțin în plus, spune Julianne Simcox, manager asociat de brand Pratt & Lambert. Dulapurile cu lucrări complicate de morărie necesită, de asemenea, mai multă vopsea; Minchew sugerează să cumpărați cu aproximativ 10% mai mult decât sa calculat.

 1. Pregătiți pereții și camera

Nu vrei să strici canapeaua ta preferată sau moștenirea pe care ți-a dat-o bunica, așa că golește camera de toată mobila. Dacă nu aveți suficient spațiu pentru a muta tot ce aveți, împingeți totul în centrul camerei. Acoperiți piesele cu o cârpă sau cu o folie ușoară de plastic și faceți același lucru cu podeaua, precum și cu orice dulapuri sau blaturi care ar putea fi în pericol de stropire în exces. „Nu sări peste cârpa – vopseaua se va stropi, promitem”, spun antreprenorii din New Jersey – și veri – John Colaneri și Anthony Carrino , vedetele serialelor HGTV Cousins ​​Undercover și Kitchen Cousins , precum și The Build Up  și Grand Design pe Ellen DeGeneres’s Ellentube.

Luați o rolă de bandă pentru pictori – verii recomandă FrogTape – și aplicați-o ferm pe marginile colțurilor camerei, pe mulurile de bază și ale coroanei și pe carcasele ușilor și ferestrelor, folosind un cuțit de chit pentru a sigila dacă este necesar. „Obținerea unei etanșări bune, astfel încât vopseaua să nu ajungă sub bandă este totul, în plus, se va desprinde după ce totul este uscat”, spun Colaneri și Carrino. Dacă îndrăznești (sau ai mâna fermă a unui artist), poți sări peste înregistrare. Îndepărtați întrerupătorul de lumină și capacele prizei și aplicați bandă de vopsit pentru a proteja prizele și întrerupătoarele de picături de vopsea. Înainte de a începe, asigurați-vă că știți cum să reparați gips-carton , astfel încât să puteți curăța orice spărturi din pereți.

 1. Amestecați vopseaua

Utilizați un bețișor de vopsea din lemn pentru a amesteca vopseaua și amestecați din nou des pe parcursul proiectului. Vopseaua care nu este amestecată constant poate duce la separarea ingredientelor și veți risca să compromiteți adevărata culoare pe care o doriți. Dacă utilizați mai mult de o galeată de vopsea, combinați vopselelel într-o găleată mare în cazul în care există o ușoară variație de culoare.

 1. Alege-ți tehnicile de pictură

Vopseaua este amestecată și rola este gata, dar asigurați-vă că planificați o strategie înainte de a începe. Lucrați din partea de sus a camerei în jos, începând cu tavanele. Planifică un perete focal îndrăzneț? Pictați mai întâi pereții de culoare deschisă alăturați. „Nu-ți face griji dacă primești vopsea pe ceea ce va fi peretele tău de accent – ​​vopseaua întunecată va acoperi orice vopsea mai deschisă a găsit drumul acolo. După ce peretele mai deschis se usucă, îndepărtează marginea, astfel încât culoarea închisă să nu se scurgă pe noua vopsea”, ne sfătuiesc specialiștii Colaneri și Carrino. Dacă acoperiți pereții întunecați cu o nuanță mai strălucitoare, planificați trei straturi: grund, plus două straturi din noua culoare pentru a vă asigura că nimic nu se vede.

Începeți cu câte un perete pe rând. Luați o pensulă și „decupați” – pictați de-a lungul mulării și colțurilor de sus în jos – în timp ce partenerul dvs. de pictură folosește o rolă pentru a acoperi întinderea principală a peretelui, rămânând departe de acele puncte mai precise. Când aplicați vopsea cu rola, utilizați mișcări lungi într-un model W pentru o acoperire amplă (și pentru a evita acele urme deranjante ale rolei). Odată ce peretele este uscat la atingere, este gata pentru un al doilea strat.

Dacă vopsiți garnitura, îndepărtați banda pictorului și așteptați ca pereții să se usuce înainte de a aplica bandă pe pereți. Începeți cu ornamentul cel mai apropiat de tavan, treceți la ramele ușilor și fe

 1. Nu uitați de aerisire(ventilație)

A privi vopseaua uscată nu este distractiv. Asigurați-vă că spațiul dvs. este bine ventilat pe tot parcursul proiectului, deschizând ferestrele și folosind ventilatoare. „Menținerea încăperii calde și un ventilator care sufla cu siguranță ajută la accelerarea procesului de uscare”, spun verii. „Dacă este o zi umedă, va dura mult mai mult pentru ca vopseaua să se usuce.”

 1. Curățați

Ai zugrăvit mai multe încăperi, însă nu este timpul să te relaxezi. Îndepărtați toată banda de pictor și folosiți cârpe pentru picături, asigurându-vă că orice scurgere sau stropire sunt șterse înainte de a se usca. Pentru vopselele lavabile pe bază de latex și apă, curățați periile cu apă cu săpun. Puteți folosi o perie de pictor pentru a curăța și a remodela perii.

 1. Acordă-ți suficient timp

Timpul pe care îl va dura proiectul tău depinde de dimensiunea camerei tale, de modul în care îl zugravești și de nivelul tău de calificare. De exemplu, folosirea unei nuanțe întunecate pe pereți și zugrăvirea tavanului și a ornamentelor va dura mai mult decât a vopsi pereții într-o culoare neutră. În timp ce unele spații pot fi realizate în câteva ore, altele pot dura câteva zile. Asigurați-vă că bugetați mai mult timp decât credeți că va avea nevoie de lucrare și nu uitați să luați în considerare pregătirea și curățarea.

Facebook Comments
Continue Reading

Viața în Iasi

Smartwach – Ceasuri inteligente pentru oameni moderni

Published

on

Viața fără un smartwatch este acum de neconceput. Pentru mulți utilizatori, un ceas inteligent este un plus excelent. O singură privire la ceas este suficientă pentru a citi mesajele WhatsApp, a verifica e-mailurile, a primi cele mai importante știri ale zilei sau a prelua apeluri.

Mulți producători sunt acum reprezentați pe piața ceasurilor inteligente. Pe lângă cele cunoscute precum Apple și Samsung, există și producători de ceasuri clasice precum Fossil sau companii precum Garmin care oferă ceasuri inteligente pentru fiecare scop.

Cumpără un ceas inteligent: la ce ar trebui să fii atent?

Apelarea, citirea știrilor, ascultarea podcast-urilor sau doar numărarea pașilor. Smartwatch-urile îndeplinesc multe funcții ale smartphone-urilor.

În timp ce mulți oameni folosesc ceasurile ca ajutoare inteligente de zi cu zi, există alții care folosesc ceasurile inteligente pentru sport.

Ceasurile fac parte din bijuteriile de modă, iar ceasurile inteligente trebuie să fie comparate cu ele. Înainte de a face o achiziție, ar trebui să te gândești cu atenție la un design care îți place cel mai mult.

Astfel, poți alege un ceas la modă sau poate unul de fitness. Smartwach-ul este popular printre mulți purtători de ceasuri.

Un ceas care face atât de mult are nevoie de software și suficient spațiu de stocare. Cu sistemul de operare în special, este important să te asiguri că smartwatch – ul este compatibil cu propriul smartphone, deoarece reprezintă o extensie a telefonului mobil.

De exemplu, dacă ai un iPhone, un smartwatch cu Android nu are prea mult sens. În funcție de funcții, ceasurile inteligente diferă și în ceea ce privește capacitatea de stocare.

O mulțime de aplicații, podcast-uri și muzică pot consuma cantități enorme de memorie. Așa că alege un ceas care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Ceasul inteligent este un companion constant. Ceasurile inteligente nu numai că îți monitorizează ritmul cardiac, ci îți pot spune exact cât de bine ai dormit.

Oricine dorește să îl utilizeze non-stop, are nevoie și de o baterie mare. Viața bateriei și consumul de energie în modul de așteptare, sunt criterii importante.

Pe lângă numeroasele funcții și aplicații, conexiunea Bluetooth la smartphone este una dintre cele mai mari consumatoare a bateriei.

Similar cu smartphone-urile, nu există limite la prețurile ceasurilor inteligente. Prețurile la smartwatch variază în funcție de marcă, tip și funcții.

Accesarea telefonului cu ceasul inteligent este întotdeauna posibilă, dar nu toate ceasurile au această funcție. Cu multe ceasuri inteligente, poți efectua apeluri numai atunci când smartphone-ul se află în raza de acțiune. Unele ceasuri sunt livrate cu o cartelă SIM suplimentară sau sunt echipate pentru a efectua apeluri fără un telefon mobil.

Ceasuri inteligente

Pentru mulți, un ceas inteligent este complementul perfect pentru un smarphone. Telefonul mobil poate fi lăsat pur și simplu în buzunar în timp ce efectuezi apeluri, citești e-mailuri sau ascultați podcasturi.

Dar care este cel mai bun mod de a conecta ceasul inteligent la telefonul mobil? Acest lucru este mai ușor decât ar fi de așteptat, deoarece fiecare Smartwatch conține funcția Bluetooth. Cu ajutorul acestui lucru, ceasul poate fi asociat cu ușurință cu smartphone-ul.

Pur și simplu caută Bluetooth în setările smartwatch-ului, selectează smartphone-ul corespunzător și conexiunea va fi găsită acolo.

Designul simplu și perfect purist al ceasului inteligent, combină estetica cu o multitudine de funcții inteligente și utile. Brățara delicată poate fi adaptată cu ușurință la lățimea individuală a încheieturii mâinii și păstrează setarea selectată anterior pentru data și alarma ceasului.

Deși fiecare ceas inteligent poate fi purtat în mod egal de bărbați și femei, există și modele de ceasuri special concepute pentru anumite preferințe de modă.

Brățările în culori vii, cu decorațiuni sau modele sunt adesea interschimbabile și astfel se adaptează perfect la ținuta ta. Acest lucru este posibil cu Apple Watch, Garmin Vivofit sau Samsung Gear, de exemplu.

Facebook Comments

Continue Reading

Viața în Iasi

Cum alegi halatul de baie potrivit? 5 lucruri de care să ții cont

Published

on

By

Știi acel sentiment de confort total când te învelești într-un material pufos imediat după ce te-ai bucurat de o baie relaxantă? Halatul de baie reprezintă un accesoriu indispensabil dacă vrei ca pielea proaspăt spălată să aibă parte de o atingere fină și, de asemenea, să îi asiguri corpului o temperatură cât mai potrivită imediat după îmbăiere. Pentru a alege halatul de baie potrivit, trebuie să ții cont de următoarele lucruri. 

Utilizarea halatului de baie

Când vine vorba de halate de baie, e important să știi dacă îl vei folosi pentru a te încălzi după baie, dacă vrei să îl porți ca un strat suplimentar prin casă sau dacă ai nevoie de el pentru ieșirile la piscină. În funcție de acestea lucruri trebuie să optezi pentru design, dimensiune și material potrivit.

Tipul de material

Materialul halatului de baie se alege în funcție de utilitatea acestuia. Pentru un halat care are ca principal scop menținerea pielii uscate, ai nevoie de un material cu absorbție rapidă a umezelii, în timp ce pentru reglarea temeperaturii corpului ai nevoie de material călduros, moale și, în același timp, respirabil. Pentru un halat ce va fi utilizat ca îmbrăcăminte confortabilă prin casă, materialul trebuie să fie cât mai comod și mai moale.

Designul halatului

Deoarece există multe stiluri de halate de baie disponibile, depinde într-adevăr de preferințele personale. Unele dintre cele mai populare modele sunt kimonoul, gulerul șal, cu mâneci de înger și halatele cu fermoar, dar și halatele cu glugă, ideale imediat după spălarea părului. Halatul cu cordon este deosebit de confortabil pentru că poate fi ajustat foarte rapid și ușor. uzunare laterale și glugă. 

Mărimea halatului

Halatul nu este un obiect vestimentar care trebuie să se așeze la fix pe corp – ci, din contră. Este mai indicat să optezi pentru un halat cu o mărime mai mare, în așa fel încât să porți și alte straturi sub el și, de asemenea, să îți asigure libertate de mișcare totală. Mânecile trebuie să fie largi și suficient de lungi încât să îți ofere acoperire excelentă. 

Grosimea halatului

Halatul de baie trebuie ales și în funcție de sezon. În timpul iernii ai nevoie de un halat ceva mai grosuț, în așa fel încât să nu fi expus la frig atunci când ieși din baie, în timp ce vara poți să alegi halate din materiale mai subțiri, răcoroase și foarte respirabile pentru un plus de confort. 

Halatele de baie sunt o investiție în confortul și în stilul tău de viață deoarece te ajută să ai o temperatură potrivită a corpului indiferent că este frig sau cald. Deci, nu este deloc surprinzător că aceste halate fac parte de cele mai multe ori din categoria pieselor vestimentare confortabile. Dintre numeroasele opțiuni disponibile, poate fi foarte dificil să găsești halatul de baie perfect. Cu toate acestea, având în vedere sfaturile de mai sus, poți să îți restrângi opțiunile pentru a alege în cunoștință de cauză și pentru a te bucura de confort garantat.

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment5 ore ago

Raportul publicației The Economist și clasamentul întocmit în ceea ce privește România

Statul român „are o democrație deficitară” și se situează pe ultimul loc în UE, potrivit clasamentului anual realizat de publicația...

Eveniment15 ore ago

Care sunt metodele ideale pentru a-ți proteja grădina? Iată ce ar trebui să faci

Când vine vorba de propria grădină, fiecare știe cel mai bine cum ar trebui să aibă grijă de ea. Tot...

Evenimento zi ago

Apelează la servicii de deratizare și scapă de musafirii nepoftiți din casa ta!

  Aveți musafiri nepoftiți în casa dvs.? Acestea sunt provocate de șobolani sau rozătoare, care pot cauza pagube materiale, precum...

Eveniment2 zile ago

Importanta alegerii unei firme de debarasari cand dorim sa scapam de mobila veche

Debarasarea mobilierului poate fi un proces stresant, dificil și consumator de timp. Eliminarea mobilierului vechi sau inutil poate fi o...

Uncategorized2 zile ago

NOI PRODUCȚII ANIME SUNT DISPONIBILE ACUM PE DISNEY+

16 SEZOANE COMPLETEDIN SERIALULBLEACH & SEZONUL 1 DIN BLEACH: THOUSAND-YEAR BLOOD WAR De când se știe, Ichigo Kurosaki a fost capabil...

Uncategorized2 zile ago

Noua serie de telefoane Galaxy S23 de la Samsung aduce o experiență premium desăvârșită, concepută pentru astăzi și viitor

Cea mai avansată cameră, performanța fără cusur în gaming și un design prietenos cu mediul înconjurător se regăsesc în cea...

Eveniment2 zile ago

Idei și trucuri practice pentru amenajarea unei sufragerii mici

Sufrageria este una dintre cele mai importante camere din orice locuință, deoarece este locul în care petreci cel mai mult...

Eveniment2 zile ago

5 CARACTERISTICI importante – Cum să faci o cafea bună și ce espressor poți cumpăra

Considerată pe bună dreptate “licoare magică” o cafea bună este cea care dă startul unei zile pline de activități productive...

Uncategorized3 zile ago

Un eveniment unic în viaţa noastră surprins cu ajutorul inovaţiilor vivo în domeniul imagisticii

Sfaturi vivo despre cum poate fi surprinsă cometa C/2022 E3 (ZTF) pe cerul nopţii București, 1 februarie 2023 – După 50.000...

Afaceri3 zile ago

Sfaturi pentru femeile gravide

Femeile gravide au nevoie de mai multa atentie si ingrijire decat oricare alta persoana. In timpul sarcinii, corpul tau traverseaza...

Eveniment3 zile ago

Descoperă cum să ai cel mai bun confort în locuința ta

Deoarece confortul înseamnă o varietate de lucruri pentru diferite persoane, fiecare trebuie să facă propriile alegeri cu privire la ceea...

Eveniment3 zile ago

Grădina ta poate arăta ca în reviste! Iată ce elemente poți introduce în grădina ta pentru a o transforma într-un spațiu de vis!

Pentru majoritatea oamenilor, grădina este spațiul predilect pentru relaxare. Este micul tău colț personal de natură în mijlocul orașului. Fie...

Eveniment4 zile ago

Afla ce produse iti ofera productie display benefice companiei tale!

Semnalizarea este o parte importanta a afacerii tale. Exista foarte multe produse de productie display, de la productie standuri, POP,...

Eveniment4 zile ago

Beneficiile unui VPS Servere: deblocarea puterii serverelor dedicate

  Sunteți în căutarea unui serviciu de găzduire web de încredere în România? Cu atât de multe companii de găzduire...

Deep Forest Fest 2023 Deep Forest Fest 2023
Eveniment4 zile ago

Deep Forest Fest 2023, ediţia IV-a pe platoul Feţeni, Râmnicu Vâlcea

În cazul în care nu ţi-ai făcut planuri între 14-16 iulie, atunci află că Deep Forest Fest 2023 îşi va...

vestiare metalice vestiare metalice
Social5 zile ago

Uzina Mecanică Vâlcea – vestiare metalice la comandă

Un vestiar reprezintă un spațiu de depozitare care ne permite să ne așezăm lucrurile personale și hainele de exterior (geci,...

Știrile Săptămânii