Connect with us

Viața în Iasi

Cum alegi halatul de baie potrivit? 5 lucruri de care să ții cont

Published

on

Știi acel sentiment de confort total când te învelești într-un material pufos imediat după ce te-ai bucurat de o baie relaxantă? Halatul de baie reprezintă un accesoriu indispensabil dacă vrei ca pielea proaspăt spălată să aibă parte de o atingere fină și, de asemenea, să îi asiguri corpului o temperatură cât mai potrivită imediat după îmbăiere. Pentru a alege halatul de baie potrivit, trebuie să ții cont de următoarele lucruri. 

Utilizarea halatului de baie

Când vine vorba de halate de baie, e important să știi dacă îl vei folosi pentru a te încălzi după baie, dacă vrei să îl porți ca un strat suplimentar prin casă sau dacă ai nevoie de el pentru ieșirile la piscină. În funcție de acestea lucruri trebuie să optezi pentru design, dimensiune și material potrivit.

Tipul de material

Materialul halatului de baie se alege în funcție de utilitatea acestuia. Pentru un halat care are ca principal scop menținerea pielii uscate, ai nevoie de un material cu absorbție rapidă a umezelii, în timp ce pentru reglarea temeperaturii corpului ai nevoie de material călduros, moale și, în același timp, respirabil. Pentru un halat ce va fi utilizat ca îmbrăcăminte confortabilă prin casă, materialul trebuie să fie cât mai comod și mai moale.

Designul halatului

Deoarece există multe stiluri de halate de baie disponibile, depinde într-adevăr de preferințele personale. Unele dintre cele mai populare modele sunt kimonoul, gulerul șal, cu mâneci de înger și halatele cu fermoar, dar și halatele cu glugă, ideale imediat după spălarea părului. Halatul cu cordon este deosebit de confortabil pentru că poate fi ajustat foarte rapid și ușor. uzunare laterale și glugă. 

Mărimea halatului

Halatul nu este un obiect vestimentar care trebuie să se așeze la fix pe corp – ci, din contră. Este mai indicat să optezi pentru un halat cu o mărime mai mare, în așa fel încât să porți și alte straturi sub el și, de asemenea, să îți asigure libertate de mișcare totală. Mânecile trebuie să fie largi și suficient de lungi încât să îți ofere acoperire excelentă. 

Grosimea halatului

Halatul de baie trebuie ales și în funcție de sezon. În timpul iernii ai nevoie de un halat ceva mai grosuț, în așa fel încât să nu fi expus la frig atunci când ieși din baie, în timp ce vara poți să alegi halate din materiale mai subțiri, răcoroase și foarte respirabile pentru un plus de confort. 

Halatele de baie sunt o investiție în confortul și în stilul tău de viață deoarece te ajută să ai o temperatură potrivită a corpului indiferent că este frig sau cald. Deci, nu este deloc surprinzător că aceste halate fac parte de cele mai multe ori din categoria pieselor vestimentare confortabile. Dintre numeroasele opțiuni disponibile, poate fi foarte dificil să găsești halatul de baie perfect. Cu toate acestea, având în vedere sfaturile de mai sus, poți să îți restrângi opțiunile pentru a alege în cunoștință de cauză și pentru a te bucura de confort garantat.

Facebook Comments
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Viața în Iasi

Studiu: Tratamentul pe bază de enzime ar putea ajuta la prevenirea cariilor dentare la copii

Published

on

Cu apetitul pentru dulciuri și “rezistența” la periaj, copii sunt deosebit de sensibili la carii. Un nou tratament experimental care vizează utilizarea enzimelor pentru a slăbi placa care se formează pe dinți ar putea ajuta la corectarea situatiei de mai sus. 

Cariile sunt cauzate de un biofilm bacterian – cunoscut în mod obișnuit sub numele de placă – aceasta dezvoltandu-se pe suprafața dintelui. Potrivit oamenilor de știință de la Universitatea din Pennsylvania, acest biofilm constă, de fapt, atât din bacterii Streptococcus mutans, cât și din ciuperca Candida albicans. Cele două sunt legate între ele prin moleculele de manan de pe pereții celulelor Candida, care, la randul lor, se leagă de o enzimă glicoziltransferază (Gftb) secretată de bacterii. 

În plus, prezența zaharurilor în gură face ca Gftb să producă glucani, polimeri asemănători lipiciului. Ca rezultat, placa poate fi destul de dificil de îndepărtat, chiar și cu periajul obișnuit. 

În acest context am discutat cu dr. Sebastian Lupu, medic dentist, fondator Passionate Clinic și Endo Learning, platformă de cursuri ce reuneste cursuri endodontie, structurate pentru un singur medic sau pentru un grup restrâns, gândite și create pentru cei care doresc să-și upgradeze stilul și tehnicile de lucru, despre probabilitatea ca studiul experimental sa se transforme într-o rutina de sanatate orala.  

Medicamentele administrate oral sunt uneori folosite pentru a ucide bacteriile S. mutans. Deși cercetătorii afirmă că astfel de medicamente nu afectează neapărat placa deja formată deja, plus că pot dăuna atât bacteriilor benefice, cât și țesutului oral. În schimb, echipă de cercetare condusă de Asst. Prof. Geelsu Hwang a căutat sa identifice modalități de a rupe legătura dintre bacterii și ciuperci.

“În acest caz, în testele efectuate în laborator, oamenii de știință au aplicat trei enzime diferite de degradare a mananului pe biofilmele care cresc pe o suprafață asemănătoare unui dinte, într-un mediu de cultura reprezentat de salivă. După cinci minute, s-a observat că grosimea biofilmului a fost redusă semnificativ – la fel ca legătura dintre bacterii și ciupercă – făcând substanța mult mai ușor de îndepărtat prin metode precum periajul. Inițiativa mi se pare îndrăzneață și necesară, pe de o  parte. Pe de cealaltă parte, dacă se va dovedi că are succes, o vad integrată în tratamentele preventive aplicate copiilor. Adeseori spunem cursanților de la curs implantologie Iasi că pentru afecțiunile de azi ale pacienților au rădăcini în rutina pe care au dezvoltat-o ani de-a rândul. “ – a explicat dr. Lupu, citând studiul publicată recent în jurnalul mBio.

Ca bonus, enzimele au crescut pH-ul salivei din jurul biofilmului, făcând mediul mai puțin acid și, prin urmare, mai puțin propice formării de carii. În plus, deoarece nici bacteriile, nici ciupercile în sine nu sunt atacate de enzime, este puțin probabil să dezvolte o rezistență la tratament.  Echipa urmărește reducerea timpul de aplicare la doar două minute, cu speranța că enzimele ar putea fi încorporate într-o apă de gură fără alcool pe care copiii o pot folosi zilnic.

Facebook Comments
Continue Reading

Afaceri

Poate un calculator obişnuit să fie un server?

Published

on

servere-si-calculatoare

Dacă ţi-ai înlocuit de curând desktopul şi vrei să îl transformi pe cel vechi într-un server, pentru că ai nevoie de el sau ai în firma multe calculatoare pe care nu le mai foloseşti zi de zi, dar sunt puternice, şi vrei să ai servere mai multe pentru diverse taskuri ai putea fi tentat să alegi calea cea mai simplă. Un server e tot un calculator până la urmă, nu? Şi dacă tot ai calculatoare cu arhitectură destul de bună, puternice, de ce să nu le transformi în servere?

Un desktop nu va fi niciodată un server bun

Prin însăşi definiţia sa, un sever este un calculator foarte puternic, cu mai mult RAM şi un procesor foarte puternic, cu o capacitate de stocare mult mai mare decât un banal desktop. Pretul unui server este mult mai mare din cauza specificatiilor tehnice. Orice server primeşte cereri de la computere clienţi, le procesează şi trimite un răspuns, un output. De exemplu, un server web răspunde imediat la cereri legate de web, de pagini web, dar putem avea server aplicaţie, e-mail server, FTP server, gaming server, streaming video server, proxy server etc.

Avem nevoie de servere atunci când lucrăm cu date multe, când avem baze de date uriaşe, când vrem să ţinem fişierele într-o ordine cât mai bună şi să permitem sharing de date. Un server are şi o capacitate uriaşă de backup de date şi previne orice fel de pierdere de date importante. Se pot adăuga şi înlocui componente hardware foarte uşor şi serverul devine mai puternic.

Un calculator obişnuit nu poate fi un server din mai multe motive. Pe un server ai nevoie de un sistem de operare diferit, puternic, special pentru servere, care poate să proceseze rapid orice fel de cereri multiple şi să ofere conexiuni în acelaşi timp. Nu avem GUI pe servere, nu e nevoie de interfaţă grafică, nu e nevoie de restart la update pentru servere, flexibilitatea reţelei e mai bună, se face backup mai rapid şi mai sigur, datele sunt mereu în siguranţă pe servere, soluţiile de securitate şi de protecţie sunt avansate pe un server.

Lipsa componentelor puternice şi a optimizărilor speciale, complexitatea operării, alte motive de luat în considerare

Deşi la interior putem găsi aceleaşi componente hardware şi la servere, şi la desktopuri, un server va avea componente hardware de două ori mai rezistente, special concepute pentru server.

Placa de reţea de la server va avea mai multe procesoare, se vor folosi procesoare puternice cu multe nuclee, foarte multe spre deosebire de un desktop, procesorul de server va rula mai multe taskuri simultan fără probleme, există şi memoria RAM ECC. Suportul oferit pentru servere este non-stop şi chiar remote, se oferă mentenanţă şi reparaţii pe loc mai ales când sunt date foarte importante şi taskuri esenţiale rulate pe ele.

Pe servere vor lucra doar administratorii de sistem, administratorii de reţea, de servere, administratorii IT, ai nevoie de cunoştinţe solide ca să poţi lucra cu un server, hardware şi software. Răcirea trebuie să fie foarte bună la servere, ceea ce la un desktop obişnuit nu vom găsi.

Un server are multe funcţii care pot fi „împărţite” cu alte computere din reţea, via LAN sau chiar Internet, cu un client sau mai mulţi. Un desktop nu e gândit să funcţioneze permanent, vor fi probleme cu uzura şi cu funcţionarea sa dacă nu e închis deloc, serverele sunt special gândite pentru funcţionare continuă fără nicio problemă. În teorie poţi folosi un desktop pe post de server, dar te vei lovi de limitările hardware şi de o performanţă redusă, de erori, de probleme cu răcirea.

Facebook Comments
Continue Reading

Administrație locală

Tuningro.ro Cel mai mare Distributor de Huse scaune dedicate

Published

on

tuningro.ro pareri, despre tuningro.ro

UNINGRO UNIC IMPORATATOR DE HUSE SCAUNE DEDICATE PENTRU 1450 DE MODELE AUTO.Tuningro RTT DISTRIBUTION SRL ofera accesorii auto prin plaforma www.tuningro.ro

Tuningro este un brand romanesc fondat in anul 2014

Tuningro este inregistrata la Osim toate produsele brandului Tuningro fiind desemenea inregistrate si licentiate la OSIM.

Echipa Tuningro este intotdeauna atenta la nevoile clientilor si depune eforturi sustinute pentru a evni in intampinarea lor cu solutii eficiente si prompte.

Datorita determinarii de a comercializa doar produse de calitate dar si datorita dezvoltarii rapide a gamei de produse ,Tuningro a crea un departament de cercetare al nevoilor posesorilor de automobile care creaza constant noi produse pentru a le face viata oamneilor mai buna si a trasnmite prin produsele create bucurie si satisfactie.

Sub brandul romanesc Tuningro sunt importate o gama larga de accesorii auto avand in catalog peste 7000 de produse auto cum ar fi:

Huse scaune Tuningro dedicate pentru fiecare model de autoturism

Prelate Auto Tuningro

Covorase material textil tuningro

Accesorii exeterioare camion Tuningro

Accesorii interior camion tuningro

Elemente optice tuningro,lampi pozitie tuningro, stopuri camioane Tuningro

Electronice auto tuningro

Elemente caroserie Tuningro

Accesorii auto interioare tuningro

Accesorii auto exeterioare Tuningro.

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Social3 ore ago

Trendurile si avantajele usilor si ferestrelor cu profile PVC in anul 2022

Cererea tot mai mare pentru tamplarie bine proiectata cu profile PVC a dus la progrese in calitatea, functionalitatea si textura...

Social16 ore ago

Avantajele creării unui magazin online

Având în vedere evoluția tehnologiei din ultimii ani, majoritatea antreprenorilor și-au dezvoltat afacerile și în sfera digitală. Primul pas către...

Socialo zi ago

Ralflo și Simona Nae colaborează după opt ani pentru „Ca Va”! Cum a învățat Simona Nae franceza de la Ralflo!

În urmă cu opt ani, Ralflo şi Simona Nae colaborau pentru prima oară, înregistrând piesa „Doar Tu” care s-a bucurat...

Social2 zile ago

Cornuleţele cu vişine de la Sânziene aduc fericire cu fiecare bucăţică

Știm cum câteodată ai poftă de ceva dulce și cum ți-ai dori să mănânci o delicatesă făcută în spirit românesc....

Social3 zile ago

Cum alegi cel mai bun motocultor pentru grădina ta

Vrei să profiţi la maximum de grădina ta în această vară? Îţi doreşti ca buruienile să nu îţi mai sufoce...

Turism4 zile ago

Castrul Roman Arutela – un loc cu aer de legendă

Dacă vă aflați în judeţul Vâlcea şi doriţi să faceţi o incursiune în istoria judeţului şi a ţării, merită să...

Turism4 zile ago

Poiana Brasov, destinatia de vacanta ideala in 2022!

Turismul montan este in plina ascensiune in tara noastra, iar Poiana Brasov se numara printre statiunile cele mai apreciate din...

Famous Roses Famous Roses
Afaceri5 zile ago

Cum procedați când doriți să vă configurați o grădină?

Grădina este una dintre cele mai plăcute surse de relaxare și distracție. Dar, dacă vreți ca aceasta să fie realizată...

Turismo săptămână ago

Comunicat de presa FPTR: Luptă continuă pentru banii de promovare a României

Sursa: turism.info.ro Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), singura federație patronală reprezentativă la nivel de ramură turism, dezaprobă și condamnă practicile...

Evenimento săptămână ago

Comunicat de presa FPTR: Luptă continuă pentru banii de promovare a României

      Sursa: turism.info.ro Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), singura federație patronală reprezentativă la nivel de ramură turism, dezaprobă...

Evenimento săptămână ago

Sfaturi pentru alegerea celei mai potrivite chiuvete

Fie că acum ești pe punctul de a-ți ridica sau renova bucătăria, fie că doar te gândești la asta, niciodată...

Eveniment2 săptămâni ago

Cele mai frecvente cauze ale stărilor de oboseală și cum le putem combate

Starea de oboseală poate fi descrisă și ca o lipsă de energie care poate afecta performanța la locul de muncă,...

Exclusiv2 săptămâni ago

DE CE ESTE SINGUR CUC(U). TRANSFER ILEGAL DE IMAGINE ÎN CAZUL ELENEI CHIRIAC

Conform legislației romane, dar și normelor Uniunii Europene, publicarea neautorizată a unei fotografii sau asocierea cu numele unei vedete constituie...

Eveniment2 săptămâni ago

Cum poate să arate o săptămână la Vlad Cazino? Planul de recompense zilnice de la acest Vampir!

Cazinourile de top care se află pe piața jocurilor de noroc din România de ceva ani, au reușit până acum...

Eveniment2 săptămâni ago

Consiliul Local Ploiesti a girat achizitionarea de aparatura de supraveghere video utilizata ilegal de directorul general al Politiei Locale Ploiesti pentru spionarea angajatilor?/Albu Catalin „sare” cu „gratie” din dosare in dosare penale

„Domnule Tăpălagă! De la presa tabloidă m-aș fi așteptat la orice, dar la a cataloga o declarație reală drept una...

Uncategorized2 săptămâni ago

Simona Halep, noul ambasador al Automobile Bavaria Group

Cluj-Napoca, 10 iunie 2022. Simona Halep și Automobile Bavaria Group au semnat un parteneriat de imagine, bazat pe excelență și performanță...

Știrile Săptămânii