Connect with us

Exclusiv

Masajul – prilej de relaxare și răsfăț

Published

on

Antica Studio

Masajul este o tehnică care a fost folosită de secole pentru a promova relaxarea și starea de bine. Astăzi, masajul este considerat o terapie de medicină complementară și alternativă pentru o varietate de condiții de sănătate.

Există multe tipuri diferite de masaj, care pot fi clasificate în linii mari ca terapeutice sau de relaxare. Masajul terapeutic este conceput pentru a calma durerea și tensiunea, pentru a îmbunătăți circulația. Masajul de relaxare se concentrează mai mult pe oferirea unei experiențe de lux care lasă beneficiarul să se simtă împrospătat și întinerit.

Beneficiile terapiei prin masaj includ o circulație îmbunătățită, un nivel redus de stres, o imunitate sporită și o flexibilitate sporită a articulațiilor. Masajul poate ajuta, de asemenea, la reducerea anxietății, depresiei și insomniei.

Diferite tipuri de masaj

Există multe tipuri diferite de masaj. Cel mai comun tip este masajul suedez. Aceasta este o formă blândă de masaj care utilizează mișcări lungi și presiune ușoară pentru a relaxa mușchii și a îmbunătăți circulația. masajul țesuturilor profunde este un alt tip popular de masaj. Această tehnică folosește presiune fermă și mișcări scurte pentru a elibera tensiunea din mușchi și țesuturi conjunctive. Masajul sportiv este, de asemenea, o alegere populară pentru sportivii care doresc să-și îmbunătățească performanța și să prevină accidentările. Acest tip de masaj folosește tehnici speciale pentru a ajuta la creșterea amplitudinii de mișcare, la reducerea durerii și la îmbunătățirea circulației.

Masajul ca o modalitate de relaxare

Există multe moduri de a te relaxa și de a te răsfăța, dar una dintre cele mai populare este masajul. Masajul a fost folosit de secole ca o modalitate de a ameliora stresul și tensiunea, iar astăzi există mai multe opțiuni ca niciodată. Indiferent dacă doriți un masaj tradițional suedez sau ceva mai exotic precum Shiatsu, există un masaj terapeut care vă poate ajuta să vă simțiți cât mai bine.

Înainte de a vă rezerva următorul masaj, totuși, este important să înțelegeți ce tip de relaxare căutați. Dacă pur și simplu încerci să te relaxezi după o săptămână lungă, orice tip de masaj va fi potrivit. Dar dacă aveți de-a face cu probleme specifice de durere sau tensiune, este important să alegeți tipul potrivit de masaj pentru nevoile dvs.

Odată ce ai găsit terapeutul de masaj și tratamentul perfect pentru nevoile tale, tot ce mai rămâne este să te relaxezi și să te bucuri!

Masaj pentru ameliorarea stresului

Nu există nimic ca un masaj relaxare care să vă ajute să vă uitați de necazuri. Masajul poate fi o modalitate excelentă de a reduce stresul, indiferent dacă vă faceți un masaj profesional sau vă faceți un masaj acasă.

Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a reduce stresul și de a vă îmbunătăți sentimentul general de bunăstare, luați în considerare adăugarea masajului la rutina de autoîngrijire. Masajul are numeroase beneficii, inclusiv reducerea anxietății, îmbunătățirea calității somnului și creșterea imunității.

Indiferent dacă optați pentru un masaj pentru întregul corp sau vă concentrați pe anumite zone de tensiune, masajele regulate pot ajuta la promovarea relaxării și ameliorării stresului. Dacă vă simțiți stresat, rezervați o programare la salonul de înfrumusețare pentru un masaj de relaxare bine făcut.

Masaj pentru un somn mai bun

Există multe tipuri diferite de masaje, dar toate vă pot ajuta să vă relaxați și să reduceți stresul. Când ești stresat, corpul tău eliberează cortizol, ceea ce poate îngreuna somnul. Masajul poate ajuta la scăderea nivelului de cortizol și la promovarea unui somn mai bun.

Pe lângă reducerea stresului, masajul poate, de asemenea, atenua durerea. Dacă aveți dureri cronice sau dureri din cauza unor afecțiuni precum artrita, masajul poate ajuta la ameliorarea unei anumite dureri și la îmbunătățirea calității somnului.

Facebook Comments
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exclusiv

Cum să depistați primele semne ale apariției scoliozei

Published

on

By

terapia Schroth

Scolioza este o tulburare comună a coloanei vertebrale care poate fi dificil de detectat. Adesea începe în copilărie, dar simptomele pot să nu fie vizibile decât mai târziu în viață. Detectarea precoce a scoliozei este importantă, deoarece permite un tratament mai rapid și mai eficient. Acest articol va discuta despre modul de detectare a scoliozei folosind metode simple.

Identificarea scoliozei poate fi dificilă, deoarece multe dintre semnele acesteia sunt subtile sau trec neobservate de majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, există anumite indicii pe care ar trebui să le urmăriți atunci când încercați să identificați această afecțiune.

Simptome: semne vizibile

Scolioza este o afecțiune comună care afectează coloana vertebrală, determinând-o să se curbeze și să se răsucească anormal. Poate provoca durere, disconfort și dificultăți în timpul activităților de zi cu zi. Din fericire, există mai multe modalități de a detecta scolioza în stadiile incipiente, astfel încât să poată fi tratată rapid și eficient. Unul dintre cele mai vizibile semne ale scoliozei este o coloană curbată când este privită din spate. Alte simptome includ un umăr sau șold mai înalt decât celălalt și lungimi neuniforme ale brațelor sau picioarelor.

Alte semne pot include probleme de echilibru sau postură, precum și durere în timp ce stați în picioare sau așezat pentru perioade lungi de timp, în special în zona inferioară a spatelui. Dacă aveți oricare dintre aceste simptome, consultați imediat medicul dumneavoastră pentru un diagnostic precis și un plan de tratament adaptat special pentru dvs.

Modificări de postură: umeri neuniformi

Umerii neuniformi apar atunci când există un dezechilibru în mușchii trunchiului și a coloanei vertebrale, ceea ce face ca un omoplat să fie ridicat mai sus decât celălalt. Această diferență posturală subtilă se poate prezenta la diferite vârste și poate să nu indice întotdeauna scolioză. Cu toate acestea, este important să acordați atenție oricăror modificări ale posturii care nu sunt obișnuite, astfel încât orice afecțiune subiacentă, cum ar fi scolioza, să poată fi detectată din timp.

Anomalii ale scheletului: probleme ale cutiei toracice

Anomaliile scheletice se referă la o varietate de probleme fizice care afectează oasele și articulațiile din organism. Una dintre cele mai frecvente anomalii ale scheletului este problemele cutiei toracice. Problemele cutiei toracice pot varia de la anomalii minore, cum ar fi o formă sau dimensiune asimetrică, până la afecțiuni mai grave, cum ar fi scolioza. Este important ca indivizii să fie conștienți de semnele și simptomele scoliozei, astfel încât să poată solicita asistență medicală dacă este necesar.

Îmbrăcămintea se potrivește diferit: observarea disparităților

Această afecțiune, cauzată de curbura coloanei vertebrale, poate fi dificil de observat fără cunoașterea corespunzătoare a semnelor. Acordând atenție discrepanțelor, cum ar fi mânecile sau tivurile asimetrice, sau chiar o înclinare vizibilă când stați drept, puteți deveni conștienți de mici diferențe care ar putea semnala o problemă mai mare. Este important să ne amintim că aceste semne nu înseamnă neapărat prezența scoliozei, dar nu trebuie ignorate. În unele cazuri, sunt necesare teste suplimentare pentru a confirma dacă scolioza există sau nu.

Modalități de corectare a scoliozei

Scolioza este o afecțiune care afectează milioane de indivizi și poate fi dificil de detectat datorită subtilității sale. Deși există diferite metode de diagnosticare a scoliozei, este la fel de important să învățați cum să corectați afecțiunea odată ce aceasta a fost identificată. De la exerciții de kinetoterapie și întărire până la proceduri chirurgicale, există multe moduri prin care scolioza poate fi tratată.

Terapia fizică este adesea primul curs de acțiune recomandat atunci când se confruntă cu scolioză. Prin exerciții de întindere și întărire, kinetoterapeuții pot ajuta la îmbunătățirea posturii și la atenuarea oricărei dureri cauzate de această afecțiune. În plus, purtarea unui corset în perioadele de creștere rapidă poate ajuta la menținerea în poziție corespunzătoare a coloanei vertebrale în timp. În cazuri mai severe, poate fi necesară o intervenție chirurgicală pentru a corecta problemele de aliniere care nu pot fi remediate prin alte tratamente.

Terapia Schroth

Terapia Schroth este un program de terapie fizică individualizat utilizat pentru a trata scolioza, o curbură a coloanei vertebrale. Terapia Schroth se bazează pe o combinație între stretching, tonifiere musculară și anumite tehnici speciale de respirație. Este o metodă tridimensională ce constă în elongația trunchiului și in corectarea asimetriilor apărute.  Prin această terapie, pacienții pot obține o postură și echilibru îmbunătățite, își pot crește flexibilitatea, reduce durerea și limitarea activității și își pot îmbunătăți calitatea vieții.

În concluzie, depistarea precoce a scoliozei este esențială pentru un plan de tratament de succes. Părinții ar trebui să fie conștienți de semnele de avertizare și să caute orice modificări anormale ale posturii, precum și durere și slăbiciune musculară.

Facebook Comments
Continue Reading

Cultură

Cum să zugrăvesști o cameră: 10 pași pentru a picta pereții ca un zugrav profesionist

Published

on

A învăța cum să zugrăvești o cameră în mod corespunzător este esențial atât pentru cei începători cu bricolaj, pentru noii proprietari, cât și pentru experții veterani în îmbunătățirea locuinței. La urma urmei, este destul de nedureroasă, relativ ieftină și, dacă ceva nu merge groaznic de rău, este ușor de reparat. Dar înainte de a lua rola și de a începe cu primul strat de lavabil, este esențial să ai un plan de atac. Așa că am cerut o mână de experți cele mai bune sfaturi și trucuri pentru a vă ajuta să începeți. Citiți mai departe pentru a afla cum să vopsiți o cameră și vedeți pas cu pas ce va trebui să faceți pentru a vă asigura că proiectul dvs. este un succes.

 1. Planificați-vă abordarea

Începeți prin a vă gândi cum doriți să arate proiectul finit și amintiți-vă că nu vă limitați la patru pereți sau o cameră întreagă în aceeași culoare. Luați în considerare pictarea unui perete de accent într-o nuanță îndrăzneață sau evidențierea mulurilor într-o nuanță sau finisaj contrastant. Și nu uitați să priviți în sus și să vedeți dacă tavanul ar putea folosi și o reîmprospătare.

 1. Alege-ți culoarea

Răsfoirea prin punți de ventilatoare și așchii de vopsea poate fi copleșitoare. Începeți prin a afla caracteristicile generale ale culorii: Vrei o nuanță caldă sau rece? Neutru sau saturat? Dacă aveți mobilier sau artă existentă, veți dori, de asemenea, să luați în considerare modul în care nuanța le va completa. Odată ce vă dați o idee despre ceea ce căutați, alegeți câteva nuanțe și obțineți mostre – o mulțime de mărci direct către consumatori, vă vor trimite mostre adezive pe care le puteți testa pe perete pentru o mai bună înțelegere de umbră (și vă va scuti de o călătorie la magazin). Testează culorile pentru a vedea cum arată în cameră în diferite momente ale zilei.

Multe companii de vopsele au, de asemenea, instrumente pe site-urile lor web care vă vor permite să încărcați o fotografie a spațiului dvs. și să previzualizați diferite culori pe pereți. Dar culorile pot arăta diferit în condițiile lumii reale, așa că va trebui totuși să le încerci în spațiul dumneavoastră.

 1. Alegeți-vă instrumentele și materialele

Fiecare proiect este unic și este posibil să aveți nevoie de instrumente diferite în funcție de vopseaua pe care o alegeți și de starea pereților dvs., dar există câteva elemente obligatorii:

 1. vopsea
 2. amorsă
 3. trafalet
 4. băț de prelungire pentru rolele de vopsea
 5. cârpe
 6. pensule
 7. tava de vopsea
 8. hârtie abrazivă
 9. bandă de pictor
 10. ruletă
 11. cuțit pentru chit

4. Stabiliți de câtă vopsea lavabilă veți avea nevoie

Indiferent dacă pictezi o cameră de toaletă sau exteriorul casei tale, trebuie să calculezi necesarul de vopsea lavabilă pentru pereți:

 1. Măsoară lungimea, lățimea și înălțimea camerei. Folosește o ruletă și notează într-un carnețel fiecare dintre aceste dimensiuni (în metri).
 2. Află perimetrul camerei:
 • camera este sub forma de pătrat, atunci Perimetrul = 4 x Lungime
 • camera este sub forma de dreptunghi, atunci Perimetrul = 2 x (Lungime x lățime)
 • dacă încăperea nu are forma unui dreptunghi sau pătrat, măsoara toate laturile camerei și adună-le;
 1. Calculează suprafața totală a pereților. Înmulțește perimetrul cu înălțimea camerei și vei obtine suprafața totală a pereților în metri pătrați.
 • P x h = suprafața totală a pereților (m²)
 1. Calculează aria ușilor și ferestrelor.
 • Aria ferestrei (m²) = Lungime x lățime
 • Aria ușii (m²) = Lungime x lățime
 1. Află suprafata finală de zugravit. Scade din suprafața totală a pereților, aria ușilor și a ferestrelor.
 • Suprafața totală – Aria ferestrei – Aria usii = Suprafața finală de zugravit

Simulare:

Să presupunem că rezultatul final pe care l-ai obținut, suprafața finală de zugrăvit este de 62 m². Va trebui apoi să vezi indicatiile producătorului de pe cutia de vopsea. Pe langa cantitate, presupunem 9 litri, ți se specifică și consumul, ca de exemplu 300 ml/m² (pentru doua straturi).  Ce ai de facut mai departe:

 • identifica consumul în litri pentru un metru patrat, 300 : 1000 = 0,3 l/m² (consumul pentru doua straturi);
 • calculeaza de cati litri ai nevoie pentru a acoperi 62 m²:

1 m²………………………..0,3 l

62 m² ………………………….X l

X = (62 x 0,3) : 1 = 18.6 l

 • calculează de câte găleti ai nevoie pentru a vopsi suprafata ta finala de zugravit, de 62 m²:

18.6 : 9 = 2.06 > rezulta ca vei avea nevoie de 2 galeti a cate 9 l pentru proiectul tau de zugravit, insa trebuie sa tii cont si de un surplus de necesar;

Nota: Producatorul specifică pe ambalajul produsului consumul pe m², dar și pentru câte straturi, unul, două, trei. Dacă este consumul pentru un singur strat, atunci rezultatul final, pentru a afla de câte găleți ai nevoie, îl vei înmulți cu 2.În exemplul de mai sus nu a fost cazul, consumul specificat de producător era pentru două straturi.

Atenție!

Este foarte important să ai o rezervă de cantitate, un surplus de vopsea lavabilă, deoarece sunt mai multi factori care vor determina un consum mai mare decât cel specificat de producator pe ambalajul cutiei. Altfel spus, există șanse foarte mari ca testele de laborator ale producatorului să difere de condițiile propriu-zise din apartamentul tău, lucru datorat unor factori precum:

 • gradul de absorbție al pereților (este mai mare dacă sunt proaspăt gletuiți);
 • tipul de amorsă folosită(se recomandă să folosești de la același producător cu al vopselei lavabile);
 • timpul alocat pentru uscarea amorsei (este important să nu se scurteze durata de așteptare);
 • modul în care s-a facut diluarea vopselei (este necesar să se respecte procentajul);
 • calitatea uneltelor de lucru (trafalet, pensulă);
 • temperatura din încapere (temperaturile scăzute, gradul de umezeală nu permit o uscare corespunzatoare a suprafeței de lucru);
 • aerisirea corespunzătoare a spațiului de lucru;
 • aplicarea unui strat de vopsea deschisă peste o culoare închisă (necesită mai multa vopsea);

Recomandare:

Acorda atenție procesului de achiziție al vopselei lavabile, citind cu atenție informațiile tehnice. Pe lângă faptul că unele sunt vopsele de interior, altele de exterior, vopseaua lavabila poate avea si diferite proprietati, ca de exemplu vopsea antimucegai (impiedica formarea sporilor de mucegai) sau vopsea antibacteriana (pentru un mediu sanatos).

De asemenea, nu te grabi sa compari pretul, fara a verifica inainte gradul de acoperire (cati litri/m², cate straturi sunt necesare) sau rezistenta in timp.

Plănuiți să văruiți un perete gri cărbune? Probabil că veți avea nevoie de vopsea suplimentară atunci când treceți de la întuneric la lumină. La celălalt capăt al spectrului, o bază de culoare profundă tinde să necesite mai multe straturi de vopsea decât o culoare mai deschisă, spune Carolyn Noble, manager de marketing și design color la Pratt & Lambert. Ea recomandă aplicarea unui grund cu tentă gri pe suprafață înainte de a vă vopsi pereții într-o culoare saturată pentru a reduce numărul de aplicații. Când vine vorba de finalizare, poate ați auzit că, cu cât este mai lucioasă, cu atât este mai mare rata de acoperire, dar nu este o diferență suficientă pentru a schimba numărul de galoane pe care trebuie să-i cumpărați, spune Minchew.

Dacă pictați o suprafață foarte texturată, mai degrabă decât una netedă, cumpărați puțin în plus, spune Julianne Simcox, manager asociat de brand Pratt & Lambert. Dulapurile cu lucrări complicate de morărie necesită, de asemenea, mai multă vopsea; Minchew sugerează să cumpărați cu aproximativ 10% mai mult decât sa calculat.

 1. Pregătiți pereții și camera

Nu vrei să strici canapeaua ta preferată sau moștenirea pe care ți-a dat-o bunica, așa că golește camera de toată mobila. Dacă nu aveți suficient spațiu pentru a muta tot ce aveți, împingeți totul în centrul camerei. Acoperiți piesele cu o cârpă sau cu o folie ușoară de plastic și faceți același lucru cu podeaua, precum și cu orice dulapuri sau blaturi care ar putea fi în pericol de stropire în exces. „Nu sări peste cârpa – vopseaua se va stropi, promitem”, spun antreprenorii din New Jersey – și veri – John Colaneri și Anthony Carrino , vedetele serialelor HGTV Cousins ​​Undercover și Kitchen Cousins , precum și The Build Up  și Grand Design pe Ellen DeGeneres’s Ellentube.

Luați o rolă de bandă pentru pictori – verii recomandă FrogTape – și aplicați-o ferm pe marginile colțurilor camerei, pe mulurile de bază și ale coroanei și pe carcasele ușilor și ferestrelor, folosind un cuțit de chit pentru a sigila dacă este necesar. „Obținerea unei etanșări bune, astfel încât vopseaua să nu ajungă sub bandă este totul, în plus, se va desprinde după ce totul este uscat”, spun Colaneri și Carrino. Dacă îndrăznești (sau ai mâna fermă a unui artist), poți sări peste înregistrare. Îndepărtați întrerupătorul de lumină și capacele prizei și aplicați bandă de vopsit pentru a proteja prizele și întrerupătoarele de picături de vopsea. Înainte de a începe, asigurați-vă că știți cum să reparați gips-carton , astfel încât să puteți curăța orice spărturi din pereți.

 1. Amestecați vopseaua

Utilizați un bețișor de vopsea din lemn pentru a amesteca vopseaua și amestecați din nou des pe parcursul proiectului. Vopseaua care nu este amestecată constant poate duce la separarea ingredientelor și veți risca să compromiteți adevărata culoare pe care o doriți. Dacă utilizați mai mult de o galeată de vopsea, combinați vopselelel într-o găleată mare în cazul în care există o ușoară variație de culoare.

 1. Alege-ți tehnicile de pictură

Vopseaua este amestecată și rola este gata, dar asigurați-vă că planificați o strategie înainte de a începe. Lucrați din partea de sus a camerei în jos, începând cu tavanele. Planifică un perete focal îndrăzneț? Pictați mai întâi pereții de culoare deschisă alăturați. „Nu-ți face griji dacă primești vopsea pe ceea ce va fi peretele tău de accent – ​​vopseaua întunecată va acoperi orice vopsea mai deschisă a găsit drumul acolo. După ce peretele mai deschis se usucă, îndepărtează marginea, astfel încât culoarea închisă să nu se scurgă pe noua vopsea”, ne sfătuiesc specialiștii Colaneri și Carrino. Dacă acoperiți pereții întunecați cu o nuanță mai strălucitoare, planificați trei straturi: grund, plus două straturi din noua culoare pentru a vă asigura că nimic nu se vede.

Începeți cu câte un perete pe rând. Luați o pensulă și „decupați” – pictați de-a lungul mulării și colțurilor de sus în jos – în timp ce partenerul dvs. de pictură folosește o rolă pentru a acoperi întinderea principală a peretelui, rămânând departe de acele puncte mai precise. Când aplicați vopsea cu rola, utilizați mișcări lungi într-un model W pentru o acoperire amplă (și pentru a evita acele urme deranjante ale rolei). Odată ce peretele este uscat la atingere, este gata pentru un al doilea strat.

Dacă vopsiți garnitura, îndepărtați banda pictorului și așteptați ca pereții să se usuce înainte de a aplica bandă pe pereți. Începeți cu ornamentul cel mai apropiat de tavan, treceți la ramele ușilor și fe

 1. Nu uitați de aerisire(ventilație)

A privi vopseaua uscată nu este distractiv. Asigurați-vă că spațiul dvs. este bine ventilat pe tot parcursul proiectului, deschizând ferestrele și folosind ventilatoare. „Menținerea încăperii calde și un ventilator care sufla cu siguranță ajută la accelerarea procesului de uscare”, spun verii. „Dacă este o zi umedă, va dura mult mai mult pentru ca vopseaua să se usuce.”

 1. Curățați

Ai zugrăvit mai multe încăperi, însă nu este timpul să te relaxezi. Îndepărtați toată banda de pictor și folosiți cârpe pentru picături, asigurându-vă că orice scurgere sau stropire sunt șterse înainte de a se usca. Pentru vopselele lavabile pe bază de latex și apă, curățați periile cu apă cu săpun. Puteți folosi o perie de pictor pentru a curăța și a remodela perii.

 1. Acordă-ți suficient timp

Timpul pe care îl va dura proiectul tău depinde de dimensiunea camerei tale, de modul în care îl zugravești și de nivelul tău de calificare. De exemplu, folosirea unei nuanțe întunecate pe pereți și zugrăvirea tavanului și a ornamentelor va dura mai mult decât a vopsi pereții într-o culoare neutră. În timp ce unele spații pot fi realizate în câteva ore, altele pot dura câteva zile. Asigurați-vă că bugetați mai mult timp decât credeți că va avea nevoie de lucrare și nu uitați să luați în considerare pregătirea și curățarea.

Facebook Comments
Continue Reading

Afaceri

Cum să scapi de mucegaiul de pe pereți?

Published

on

Mucegaiul și mucegaiul negru de pe pereți nu sunt doar inestetice – poate fi, de asemenea, dăunătoare pentru sănătatea ta. Din fericire, există modalități de a opri mucegaiul pe pereți și de a vă menține casa sănătoasă. Citiți mai departe pentru sugestii la îndemână cu privire la modul de a curăța mucegai – și păstrați-l de la revenirea! Mucegaiul și mucegaiul sunt bătaia de joc a majorității gospodăriilor, dar, din fericire, este posibil să se utilizeze produse de curățare de zi cu zi pentru a alunga și a preveni mucegaiul să se strecoare din nou. Mucegaiul, fie pe pereți sau pe alte suprafețe, cum ar fi podelele sau covoarele, nu este o veste excelentă pentru sănătatea ta, așa că este, de asemenea, foarte important să abordezi cauza principală. Citiți mai departe pentru un ghid rapid, în 3 pași, despre cum să scăpați de mucegai pe pereții din casa dvs.

Ce sunt mucegaiul și mucegaiul și de ce apar pe pereți?
Mucegaiul este un fel de ciupercă care se dezvoltă din sporii din aer. De obicei, crește în condiții umede, calde, fără prea mult flux de aer, motiv pentru care băile de uz casnic și spațiile de mansardă suferă adesea de mucegai. Este adesea pur și simplu cauzată de condiții umede și de lipsa ventilației, dar uneori mucegaiul pe pereți se poate datora scurgerilor sanitare, atât în interiorul, cât și în exteriorul proprietății. Conductele de încălzire prost izolate pot provoca, de asemenea, o acumulare de umiditate în spatele pereților.

Mucegaiul este numele celui mai comun tip de mucegai negru de pe pereți, caracterizat prin pete care se pot răspândi apoi pe suprafețe mai mari dacă sunt lăsate netratate. Pentru a afla dacă aveți mucegai pe pereți, aplicați un înălbitor pe zona afectată cu o cârpă. Dacă culoarea închisă se estompează după câteva minute, este mucegai. Dacă nu, plasturele este, probabil, doar murdărie.

De ce am mucegai pe peretii din dormitorul meu?
A avea mucegai pe peretii din dormitor poate fi o adevarata problema. Mucegaiul dormitorului este de obicei cauzat de condens sau umiditate ridicată, în mod normal din cauza condițiilor meteorologice. Aceasta poate fi cauzată de ventilația slabă și umiditatea din aer. Asigurați-vă că verificați fisurile din ferestre sau conductele de scurgere care ar putea provoca o acumulare de umiditate.

Soluția optimă pentru prevenirea și indepartarea mucegaiului de pe pereți este tapetul din fibră de sticlă!

RenoVlies.ro asigură servicii de Montaj al tapetului din fibra de sticla, antifisuri, ce poate substitui cu succes tencuiala sau gletul din orice încapere. Protejează pereții cu ajutorul unui tapet inovator, acum și în Romania, cu proprietati antistatice, antimicrobiene și antimucegai.

Renovlies este o companie din Romania specializata in montajul tapetului clasic sil a tapetului antifisuri din fibra de sticla. Acest serviciu este destinat atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice care doresc sa reduca din costurile de finisare interioare.

Aplicarea tapetului din fibra de sticla se poate realiza fara probleme, peretii si tavanul formand la final un intreg. Totodata, finisajele cu tapet din fibra de sticla sunt mai rapide si mai accesibile decat cele obtinute prin tencuire. Tapetul din fibra de sticla protejeaza peretii, netezeste imperfectiunile si iti ofera un suport excelent pentru zugraveli elegante si luxoase, fiind o solutie versatila si inovatoare.

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment4 ore ago

Raportul publicației The Economist și clasamentul întocmit în ceea ce privește România

Statul român „are o democrație deficitară” și se situează pe ultimul loc în UE, potrivit clasamentului anual realizat de publicația...

Eveniment15 ore ago

Care sunt metodele ideale pentru a-ți proteja grădina? Iată ce ar trebui să faci

Când vine vorba de propria grădină, fiecare știe cel mai bine cum ar trebui să aibă grijă de ea. Tot...

Evenimento zi ago

Apelează la servicii de deratizare și scapă de musafirii nepoftiți din casa ta!

  Aveți musafiri nepoftiți în casa dvs.? Acestea sunt provocate de șobolani sau rozătoare, care pot cauza pagube materiale, precum...

Evenimento zi ago

Importanta alegerii unei firme de debarasari cand dorim sa scapam de mobila veche

Debarasarea mobilierului poate fi un proces stresant, dificil și consumator de timp. Eliminarea mobilierului vechi sau inutil poate fi o...

Uncategorized2 zile ago

NOI PRODUCȚII ANIME SUNT DISPONIBILE ACUM PE DISNEY+

16 SEZOANE COMPLETEDIN SERIALULBLEACH & SEZONUL 1 DIN BLEACH: THOUSAND-YEAR BLOOD WAR De când se știe, Ichigo Kurosaki a fost capabil...

Uncategorized2 zile ago

Noua serie de telefoane Galaxy S23 de la Samsung aduce o experiență premium desăvârșită, concepută pentru astăzi și viitor

Cea mai avansată cameră, performanța fără cusur în gaming și un design prietenos cu mediul înconjurător se regăsesc în cea...

Eveniment2 zile ago

Idei și trucuri practice pentru amenajarea unei sufragerii mici

Sufrageria este una dintre cele mai importante camere din orice locuință, deoarece este locul în care petreci cel mai mult...

Eveniment2 zile ago

5 CARACTERISTICI importante – Cum să faci o cafea bună și ce espressor poți cumpăra

Considerată pe bună dreptate “licoare magică” o cafea bună este cea care dă startul unei zile pline de activități productive...

Uncategorized3 zile ago

Un eveniment unic în viaţa noastră surprins cu ajutorul inovaţiilor vivo în domeniul imagisticii

Sfaturi vivo despre cum poate fi surprinsă cometa C/2022 E3 (ZTF) pe cerul nopţii București, 1 februarie 2023 – După 50.000...

Afaceri3 zile ago

Sfaturi pentru femeile gravide

Femeile gravide au nevoie de mai multa atentie si ingrijire decat oricare alta persoana. In timpul sarcinii, corpul tau traverseaza...

Eveniment3 zile ago

Descoperă cum să ai cel mai bun confort în locuința ta

Deoarece confortul înseamnă o varietate de lucruri pentru diferite persoane, fiecare trebuie să facă propriile alegeri cu privire la ceea...

Eveniment3 zile ago

Grădina ta poate arăta ca în reviste! Iată ce elemente poți introduce în grădina ta pentru a o transforma într-un spațiu de vis!

Pentru majoritatea oamenilor, grădina este spațiul predilect pentru relaxare. Este micul tău colț personal de natură în mijlocul orașului. Fie...

Eveniment4 zile ago

Afla ce produse iti ofera productie display benefice companiei tale!

Semnalizarea este o parte importanta a afacerii tale. Exista foarte multe produse de productie display, de la productie standuri, POP,...

Eveniment4 zile ago

Beneficiile unui VPS Servere: deblocarea puterii serverelor dedicate

  Sunteți în căutarea unui serviciu de găzduire web de încredere în România? Cu atât de multe companii de găzduire...

Deep Forest Fest 2023 Deep Forest Fest 2023
Eveniment4 zile ago

Deep Forest Fest 2023, ediţia IV-a pe platoul Feţeni, Râmnicu Vâlcea

În cazul în care nu ţi-ai făcut planuri între 14-16 iulie, atunci află că Deep Forest Fest 2023 îşi va...

vestiare metalice vestiare metalice
Social5 zile ago

Uzina Mecanică Vâlcea – vestiare metalice la comandă

Un vestiar reprezintă un spațiu de depozitare care ne permite să ne așezăm lucrurile personale și hainele de exterior (geci,...

Știrile Săptămânii