Eveniment
HONOR anunță lansarea globală a seriei HONOR 90
Published
1 an agoon
Copilotul Creatorilor, noua serie HONOR 90 combină cea mai bună cameră din clasa sa cu funcții inteligente, toate ca să poți suprinde spontanul și să Share Your Vibe.
BUCUREȘTI, 6 iulie 2023 – Brandul global de tehnologie HONOR a anunțat astăzi lansarea pe piața europeană a seriei HONOR 90. Având o cameră principală impresionantă de 200MP și un display Quad-Curved Floating cu tehnologie dedicată confortului ochilor, HONOR 90 îmbină hardware și software de ultimă generație pentru a permite utilizatorilor să surprindă aventurile de zi cu zi în detalii remarcabile și să împărtășească clipa cu cei apropiați.
„La HONOR, facem eforturi pentru a pune la dispoziția utilizatorilor din întreaga lume tehnologia noastră de vârf, cu ajutorul căreia să surpindă spontanul și să-și împărtășească vibe-ul.” a declarat George Zhao, CEO al HONOR Device Co, Ltd.
„De la inovațiile remarcabile ale camerei foto și soluțiile de afișare centrate pe nevoile și dorințele utilizatorilor, până la performanțele și viteza facilitate de cel mai bun hardware din clasa sa și de sistemul nostru inteligent MagicOS, seria HONOR 90 va încânta utilizatorii din întreaga lume cu experiența excepțională oferită, în special pe creatorii de conținut care sunt în căutarea unui partener inteligent și de încredere cu care să-și capteze viețile pline de aventuri.”
HONOR 90: Cameră foto performantă și versatilă pentru realizarea de fotografii și videoclipuri de excepție
Sistemul complet nou de cameră triplă este format dintr-o cameră principală de 200MP cu un senzor de 1/1,4 inch, o cameră ultra wide și macro de 12MP cu un câmp vizual de 112° și o cameră de adâncime de 2MP care ajută camera să măsoare mai precis distanța. Cu ajutorul tehnologiei multi-frame fusion, a algoritmului de reducere a zgomotului și tehnicii de pixel binning, camera principală de 200MP oferă performanțe superioare în capturarea luminii, echivalente cu cele ale unor pixeli mari de 2,24 µm (16 în 1). Permite astfel realizarea de fotografii excelente cu gamă dinamică ridicată (HDR) și imagini detaliate și luminoase în situații de iluminare scăzută.
HONOR 90 introduce, de asemenea, noul mod Portret, care îi ajută pe utilizatori să creeze fără efort portrete excepționale cu trăsături faciale bine definite, tonuri precise ale pielii și un efect bokeh autentic care îmbină în mod natural fundalul cu subiectul. Pentru o flexibilitate mai mare, modul Portret susține și captura la zoom 2X pentru a oferi rezultate care evidențiază mai bine subiectul din cadru.
Camera frontală de 50MP surprinde selfie-uri uimitoare, pline de detalii, ceea ce face din HONOR90 o alegere ideală pentru creatorii de conținut în devenire.
Proiectat pentru a ajuta vloggerii să-și eficientizeze fluxul de lucru, HONOR 90 utilizează și inteligența artificială (AI) pentru reducerea zgomotului în videoclipuri și recomandări pentru modul video, precum și pentru AI Vlog Assistant, care permite utilizatorilor să creeze cu ușurință un videoclip de 15 secunde, pregătit pentru rețelele sociale, cu doar câteva atingeri. HONOR 90 obține o reducere omnidirecțională a zgomotului, cu un raport semnal-zgomot de 20dB, apropiat de cel al unui aparat de înregistrare profesional, care permite utilizatorilor să înregistreze voci umane clare, fără alte perturbări de zgomot.
Experiență de vizionare imersivă
Echipat cu un display Quad-Curved Floating de 6,7 inch, HONOR 90 suportă o rezoluție ridicată de 2664×1200, o gamă de culori DCI-P3 de 100% și până la 1,07 miliarde de culori, oferind conținut vizual în culori excelente și claritate deosebită. În plus, HONOR 90 suportă o luminozitate HDR de vârf de 1600 niți, ceea ce permite o mai bună lizibilitate a ecranului chiar și în condiții de lumină puternică.
Afișajul este rapid și receptiv, cu un refresh rate de până la 120Hz , care este ajustat în mod dinamic în funcție de conținutul afișat, pentru a obține un echilibru optim între fluiditatea vizuală și durata de viață a bateriei. În plus, cu ajutorul HDR10+ și a certificărilor HDR de la Netflix și Amazon Prime Video, HONOR 90 asigură utilizatorilor o experiență multimedia excepțională, indiferent dacă se află pe drum sau în confortul casei lor.
Reflectând angajamentul HONOR față de tehnologia centrată pe utilizator, HONOR 90 este echipat cu caracteristici de ultimă generație pentru confortul ochilor. Primind certificarea TÜV Rheinland Flicker Free, HONOR 90 este ideal pentru generația de astăzi, dornică de divertisment, care petrece ore îndelungate vizionând și urmărind conținut pe smartphone-urile lor. Ecranul susține cea mai mare frecvență de atenuare PWM (Pulse Width Modulation) din industrie, de 3840Hz, reducând eficient oboseala ochilor utilizatorilor atunci când este setat la o luminozitate redusă. Afișajul dispune, de asemenea, de tehnologia Dynamic Dimming, care simulează lumina naturală pentru a reduce oboseala ochilor, precum și de tehnologia Circadian Night Display a HONOR, care filtrează lumina albastră și stimulează secreția naturală de melatonină pentru a îmbunătăți calitatea somnului utilizatorilor pe timp de noapte.
Design elegant și stilat inspirat de măiestria artizanală
Inspirat de haute couture și tehnicile întâlnite în crearea bijuteriilor de lux, HONOR 90 emană eleganță fiind un dispozitiv subțire, de doar 7,8 mm, cu o greutatea de 183g. Marginile netede și rotunjite care înconjoară smartphone-ul îl fac la fel de plăcut de ținut în mână precum este de admirat, iar sticla ecranului oferă utilizatorilor liniștea că smartphone-ul lor este construit pentru a rezista în timp. Pe partea din spate, HONOR 90 prezintă clasicul design Dual Ring al seriei N, cu elemente rotunjite realizate cu tehnici precise de tăiere care adaugă un plus de eleganță smartphone-ului.
Autonomie incredibilă a bateriei, însoțită de performanță rapidă
HONOR 90 este dotat cu o baterie mare de 5000Ah pentru a susține utilizarea pe tot parcursul zilei. Cu o singură încărcare, smartphone-ul poate oferi până la 19,5 ore de streaming video local continuu. Atunci când bateria sa este descărcată, utilizatorii pot readuce bateria la 45% cu 66W HONOR SuperCharge în doar 15 minute, menținând timpul de inactivitate la un consum redus. Rapid și eficient din punct de vedere al bateriei, HONOR 90 este echipat cu Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 Accelerated Edition, care are un GPU cu 20% mai bun și o performanță AI cu 30% mai bună comparativ cu predecesorul său. Temperatura internă este controlată de o cameră cu vapori, care facilitează o dispersie eficientă a căldurii, ceea ce permite ca HONOR 90 să rămână rece la atingere chiar și sub solicitare maximă.
O experiență cu adevărat personalizată cu HONOR MagicOS 7.1
Folosind cel mai recent sistem de operare HONOR MagicOS 7.1 bazat pe Android 13, HONOR 90 și HONOR 90 Lite includ o serie de funcții inteligente îmbunătățite, cum ar fi Magic Text, care oferă o experiență de viață inteligentă și îmbunătățește productivitatea la maximum.
Funcția „Magic Text”recunoaște în mod inteligent textul dintr-o imagine și permite utilizatorilor să efectueze direct acțiuni cu informații importante. De exemplu, atunci când Magic Text identifică un număr de telefon, utilizatorii pot apăsa pe el și pot alege o acțiune din meniu, inclusiv apelarea, trimiterea de mesaje text sau salvarea numărului. Magic Text poate identifica, de asemenea, adrese de e-mail și linkuri către site-uri web pentru un acces mai rapid al serviciilor relevante. Puteți intra direct în modul de recunoaștere a textului și scanare prin intermediul funcției digital viewfinder.
HONOR 90 Lite debutează la nivel mondial
Lansat alături de HONOR 90, HONOR 90 Lite este un dispozitiv multifuncțional elegant care se mândrește cu un sistem performant de camere, un ecran și o serie de funcții inteligente pentru o experiență de utilizare îmbunătățită.
Pentru a îmbunătăți experiența fotografică, HONOR 90 Lite dispune de o cameră principală de 100MP, cu o apertură de f/1.9, o cameră Wide & Depth de 5MP și o cameră macro de 2MP pentru a surprinde peisaje impresionante și prim-planuri intime. Pentru pasionații de selfie-uri, camera frontală de 16MP oferă autoportrete captivante cu trăsături bine definite și culori îmbunătățite. În plus, ecranul Edgeless de 6,7 inch al HONOR 90 Lite dispune de un refresh rate de până la 90Hz, oferind utilizatorilor o experiență vizuală foarte plăcută. Ecranul beneficiază de certificarea TÜV Rheinland Low Blue Light și, asemenea HONOR 90, integrează o serie de funcții pentru protecția ochilor, inclusiv Dynamic Dimming și Circadian Night Display.
HONOR 90 Lite este echipat cu sistemul MediaTek Dimensity 6020 5G și o baterie de 4500mAh. Utilizatorii ce doresc să își păstreze fișierele media mereu accesibile, pot profita din plin de memoria de 8GB RAM și de unitatea mare de stocare de 256GB a HONOR 90 Lite, care poate păstra la nivel local 57.808 fotografii, 22.322 de melodii sau 892 de videoclipuri HD. HONOR 90 Lite este, de asemenea, echipat cu HONOR RAM Turbo (8GB+5GB), o tehnologie HONOR care mută o parte din memoria flash în memoria RAM, ceea ce înseamnă că cei 8GB RAM pot fi măriți la 13GB RAM.
Preț și disponibilitate
HONOR 90 este disponibil în România începând de astăzi, 6 iulie 2023, în două variante de culori, Midnight Black și Peacock Blue, și poate fi achiziționat de la operatori și retaileri la un preț începând de la 2,899 lei.
HONOR 90 Lite este disponibil în trei variante- Cyan Lake, Titanium Silver și Midnight Black, la un preț începând de la 1,499 lei.
You may like
Eveniment
3 servicii utile pentru firmele care cumpără rovinieta online
Published
9 ore agoon
octombrie 8, 2024ZHouseContainere este lider în oferirea de soluții moderne, eficiente și flexibile pentru diverse nevoi prin gama sa de containere modulare. Fie că ai nevoie de un container modular pentru locuință, spațiu comercial sau alt scop, ZHouseContainere oferă soluții personalizate, rezistente și economice. În acest articol, vom explora avantajele folosirii containerelor modulare și cum acestea pot fi soluția ideală pentru locuințe, birouri sau spații comerciale.
Ce este un Container Modular?
Un container modular este o unitate prefabricată, proiectată pentru a fi ușor de transportat și montat în diverse configurații. Aceste containere pot fi folosite individual sau pot fi combinate pentru a crea spații mai mari, în funcție de nevoile tale. Datorită flexibilității lor, acestea sunt o soluție rapidă și eficientă pentru diverse proiecte, de la construcții comerciale, până la locuințe temporare sau permanente.
Containere Comerciale – Spații Flexibile pentru Afacerea Ta
Pentru antreprenorii care doresc să deschidă un magazin sau să își extindă afacerea, containerele comerciale sunt o alegere populară. Acestea oferă o soluție rapidă, accesibilă și personalizabilă pentru crearea unui spațiu de vânzare sau birou.
Cu ZHouseContainere, poți transforma un container modular într-un spațiu comercial modern și funcțional, dotat cu toate utilitățile necesare: electricitate, apă și ventilație. De asemenea, aceste containere sunt ușor de relocat, ceea ce le face ideale pentru afacerile care au nevoie de flexibilitate sau de mobilitate.
Avantajele Containerelor Comerciale:
- Instalare rapidă – Nu necesită un proces lung de construcție.
- Costuri reduse – Comparativ cu construcțiile tradiționale.
- Mobilitate – Pot fi mutate în funcție de locația afacerii tale.
- Personalizare – Adaptate la nevoile afacerii tale, cu opțiuni variate de design.
Containere de Locuit – O Soluție Modernă pentru Locuințele Temporare sau Permanente
Cererea pentru containere de locuit a crescut exponențial în ultimii ani, datorită costurilor mai mici și a timpului rapid de construcție. ZHouseContainere oferă soluții complete pentru cei care caută o locuință temporară sau chiar permanentă, cu toate dotările necesare.
Fie că îți dorești o casă de vacanță, o extensie a locuinței actuale sau o soluție de locuire rapidă în zone urbane, un container modular poate fi configurat pentru a satisface toate cerințele tale de confort și funcționalitate. Aceste locuințe pot fi izolate termic, dotate cu instalații sanitare moderne și adaptate pentru a corespunde standardelor de siguranță și eficiență energetică.
De ce să alegi containerele de locuit?
- Construcție rapidă – Pot fi instalate în doar câteva zile.
- Costuri accesibile – O opțiune mai ieftină decât casele tradiționale.
- Flexibilitate de design – Posibilitatea de a personaliza interioarele după gustul tău.
- Mobilitate – Pot fi relocate dacă este nevoie de schimbarea locației.
De ce să alegi ZHouseContainere?
ZHouseContainere se remarcă prin calitatea și diversitatea produselor oferite, asigurându-se că fiecare container modular este construit la cele mai înalte standarde. Fie că ai nevoie de containere comerciale sau de containere de locuit, echipa ZHouseContainere colaborează îndeaproape cu clienții pentru a oferi soluții personalizate și durabile.
Beneficii oferite de ZHouseContainere:
- Consultanță personalizată – Ghidare în alegerea soluției optime.
- Calitate și durabilitate – Containere rezistente, construite din materiale de top.
- Servicii complete – De la proiectare la montaj și întreținere.
- Prețuri competitive – Soluții accesibile, fără a compromite calitatea.
ZHouseContainere oferă soluții inovatoare și flexibile prin gama sa de containere modulare, ideale atât pentru locuințe cât și pentru afaceri. Dacă ești în căutarea unei soluții rapide, accesibile și durabile pentru proiectul tău, fie că este vorba de containere comerciale sau containere de locuit, ZHouseContainere este partenerul tău de încredere.
Descoperă cum un container modular poate schimba modul în care îți construiești viitorul, fie că este vorba de un spațiu comercial modern sau o locuință confortabilă. Alege ZHouseContainere pentru proiecte eficiente, personalizate și durabile!
Eveniment
„Legea e bună!” Campanie anticontrabandă în România și Republica Moldova
Published
4 zile agoon
octombrie 4, 2024Astăzi, 1 octombrie a fost lansată o nouă campanie publică anticontrabandă cu mesajul „Legea e bună!”, derulată în parteneriat cu Autoritatea Vamală Română, Serviciul Vamal al Republicii Moldova, Poliția de Frontieră a Republicii Moldova, cu sprijinul JTI. Campania se va desfășura pe ambele maluri ale Prutului, în România și Republica Moldova, mesajul fiind promovat pe panotaj stradal în București și în toate regiunile de frontieră, în Chișinău și în raioanele cele mai afectate de comerțul ilicit, precum și pe TVR, TVR 2, posturile regionale TVR (Iași, Cluj, Timișoara, Craiova, Târgu-Mureș), TVR Moldova și online pe www.faracontrabanda.ro, www.facebook.com/faracontrabanda.ro, în perioada octombrie-decembrie.
„Legea e bună! urmărește creșterea gradului de conștientizare a efectelor negative ale comerțului ilegal cu țigarete: alimentarea crimei organizate, prejudicierea bugetului statului, stoparea dezvoltării economice a localităților de frontieră, printr-o abordare creativă neconvențională, dar memorabilă, cu situații inedite, umor și inteligență”, a declarat Alexandru Lupu, Director General Comunicator Media, realizatorul campaniei.
Potrivit ultimelor date Novel Research, piața neagră a țigaretelor se situa în iulie la 8,4% din totalul consumului, după un nivel record în luna mai, de 10,4%, cel mai ridicat din ultimii patru ani.
„Campania publică lansată astăzi face parte din programele pe care le desfășurăm în parteneriat cu JTI de aproape 15 ani. Astfel, în afara acestui tip de demers de creștere a gradului de conștientizare cu privire la efectele comerțului ilegal cu țigarete, din 2010 JTI sprijină echipele canine mobile și, de asemenea, a contribuit la înființarea unui nou Centru de formare a echipelor canine în Pantelimon. Peste 60 de câini sunt activi în punctele vamale din toată țara, fiind instruiți pentru depistarea țigaretelor, numerarului, drogurilor și, mai nou, a muniției. Autoritatea Vamală Română va continua ca și până acum eforturile de sporire a capacităților logistice, de perfecționare profesională și de cooperare cu toate instituțiile interne abilitate, precum și cu organizațiile specifice internaționale și cu mediul privat onest”, a declarat Marcel Simion Mutescu, președintele Autorității Vamale Române.
„Orice punct procentual de scădere a contrabandei înseamnă zeci de milioane de euro recuperați de buget. Doar JTI România a virat statului anul trecut circa 1,3 miliarde de euro din accize, TVA, și alte taxe și contribuții, reprezentând peste 75% din cifra de afaceri. Ne numărăm, de asemenea, printre cele mai profitabile companii din România, exportăm circa 75% din producția fabricii de pe Platforma Pipera, care anul acesta a aniversat 30 de ani de la inaugurare și investim substanțial în comunitate și cultură. De obicei, toamna și iarna crește contrabanda, odată cu costurile traiului de zi cu zi. Anul în curs e și mai complicat, pentru că este unul electoral, cu deficit bugetar semnificativ. Piața neagră poate strica planurile de creștere a veniturilor bugetare, în cazul în care calendarul de majorare a accizelor, modificat chiar la începutul acestui an, nu va fi respectat”, a precizat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications JTI România, Moldova și Bulgaria.
„Serviciul Vamal al Republicii Moldova este puternic angajat în unificarea eforturilor comune și intensificarea cooperării internaționale pentru a lupta eficient contra comerțului ilicit cu mărfuri, în special o atenție sporită este îndreptată spre combaterea traficului ilicit cu produse din tutungerie, care reprezintă o problemă globală și are o legătură directă cu criminalitatea transfrontalieră. Or, contrabanda cu țigări, inclusiv cu produse contrafăcute, în prezent este evaluată ca fiind unul dintre cele mai serioase riscuri la adresa securității pe segmentul de frontieră moldo-român afectând considerabil atât bugetele naționale, cât și ale statelor-membre UE. În acest sens, Serviciul Vamal al Republicii Moldova susține această inițiativă și se alătură campaniei publice anti-contrabandă, pentru a transmite un mesaj puternic de descurajare a comerțul ilegal și de promovare a respectării legislației, fiind reafirmat astfel angajamentul ferm față de protejarea economiei naționale și a societății în ansamblu”, a adăugat Alexandru Iacub, director al Serviciului Vamal al Republicii Moldova.
„Poliția de Frontieră a Republicii Moldova își reafirmă angajamentul față de prevenirea și combaterea contrabandei cu produse din tutun, sprijinind lansarea acestei campanii de conștientizare publică. Contrabanda nu este doar o încălcare a legii, ci și o amenințare la adresa sănătății publice, a economiei și a siguranței cetățenilor. Deși combaterea acestui fenomen rămâne o provocare, eforturile noastre se concentrează în permanență pe prevenirea și descurajarea activităților ilegale la frontieră. Colaborarea cu alte instituții și implicarea activă a cetățenilor sunt elemente esențiale în această luptă. Campaniile de conștientizare, precum cea lansată astăzi, joacă un rol important în educarea publicului cu privire la riscurile asociate produselor de contrabandă și la necesitatea respectării legislației. Ne bazăm pe sprijinul populației pentru a semnala comportamentele suspecte și pentru a evita implicarea în astfel de activități ilegale. Poliția de Frontieră va continua să acționeze cu responsabilitate, dedicare și vigilență, pentru a asigura protecția frontierelor și a contribui la menținerea unui climat de legalitate și siguranță”, a declarat șeful Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, Ruslan Galușca, comisar-șef.
JTI Romania a fost prima companie de tutun care a semnat un Protocol pentru combaterea contrabandei în anul 2005, mai întâi cu Agenția Națională de Administrare Fiscală, apoi cu Autoritatea Națională a Vămilor. Peste 60 de câini special instruiți pentru depistarea drogurilor, produselor din tutun și a numerarului , donați de companie în ultimii 13 ani Autorității Vamale, acționează în punctele de frontieră. O donație pentru 22 de câini a fost semnată în noiembrie 2023, iar o alta, pentru cinci câini și echipamente necesare întreținerii și dresajului, se află în pregătire. În prezent, opt echipe canine din Odessa, Ucraina, se află în antrenament la Centrul de formare al ANV, cu sprijinul EUAM și JTI.
În 2013, compania a semnat un Protocol de Cooperare cu Poliția de Frontieră, reînnoit în anul 2018 și a donat de-a lungul timpului echipamente de ultimă generație necesare monitorizării frontierelor. Anul trecut, JTI a donat Gărzii de Coastă o dronă și alte echipamente. De asemenea, JTI România derulează campanii publice anti-contrabandă în parteneriat cu autoritățile din anul 2010. Campaniile au fost extinse în ultimii trei ani și în Republica Moldova.
JTI este prezentă în Republica Moldova începând cu anul 2005. JTI Moldova a semnat acorduri cu autoritățile de aplicare a legii în scopul combaterii comerțului ilicit cu produse din tutun. Astfel, în 2008, a fost încheiat un Protocol de colaborare cu Serviciul Vamal, iar în 2011 și 2013 cu Poliția de Frontieră și Inspectoratul General al Poliției. În 2018-2020, JTI a semnat din nou Protocoale de colaborare cu instituțiile de aplicare a legii din Republica Moldova menționate mai sus pentru a consolida lupta împotriva comerțului ilegal cu produse din tutun.
JTI Moldova a contribuit pe parcursul anilor la achiziționarea de echipamente tehnice destinate Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră, a susținut instruirea ofițerilor și a donat mijloace de transport dotate cu echipament special de control antifraudă, precum și echipe canine pentru combaterea traficului ilegal cu produse din tutun. În 2024, Serviciul Vamal a primit o donație ce include trei câini de serviciu și o căsuță modulară, iar Poliția de Frontieră a fost susținută prin donarea unui mijloc de transport destinat echipelor canine, precum și echipamentele de calcul și pentru supravegherea aeriană.
JTI este unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din tutun și produse pentru vapat, cu operațiuni în peste 130 de țări. Cu sediul la Geneva, Elveția, JTI are circa 46.000 de angajați, fiind membră a grupului Japan Tobacco. Pentru mai multe informații, vizitați www.jti.com.
Eveniment
Cum să organizezi un botez de neuitat – primele lucruri de care trebuie să te ocupi
Published
4 zile agoon
octombrie 4, 2024Astăzi, 1 octombrie a fost lansată o nouă campanie publică anticontrabandă cu mesajul „Legea e bună!”, derulată în parteneriat cu Autoritatea Vamală Română, Serviciul Vamal al Republicii Moldova, Poliția de Frontieră a Republicii Moldova, cu sprijinul JTI. Campania se va desfășura pe ambele maluri ale Prutului, în România și Republica Moldova, mesajul fiind promovat pe panotaj stradal în București și în toate regiunile de frontieră, în Chișinău și în raioanele cele mai afectate de comerțul ilicit, precum și pe TVR, TVR 2, posturile regionale TVR (Iași, Cluj, Timișoara, Craiova, Târgu-Mureș), TVR Moldova și online pe www.faracontrabanda.ro, www.facebook.com/faracontrabanda.ro, în perioada octombrie-decembrie.
„Legea e bună! urmărește creșterea gradului de conștientizare a efectelor negative ale comerțului ilegal cu țigarete: alimentarea crimei organizate, prejudicierea bugetului statului, stoparea dezvoltării economice a localităților de frontieră, printr-o abordare creativă neconvențională, dar memorabilă, cu situații inedite, umor și inteligență”, a declarat Alexandru Lupu, Director General Comunicator Media, realizatorul campaniei.
Potrivit ultimelor date Novel Research, piața neagră a țigaretelor se situa în iulie la 8,4% din totalul consumului, după un nivel record în luna mai, de 10,4%, cel mai ridicat din ultimii patru ani.
„Campania publică lansată astăzi face parte din programele pe care le desfășurăm în parteneriat cu JTI de aproape 15 ani. Astfel, în afara acestui tip de demers de creștere a gradului de conștientizare cu privire la efectele comerțului ilegal cu țigarete, din 2010 JTI sprijină echipele canine mobile și, de asemenea, a contribuit la înființarea unui nou Centru de formare a echipelor canine în Pantelimon. Peste 60 de câini sunt activi în punctele vamale din toată țara, fiind instruiți pentru depistarea țigaretelor, numerarului, drogurilor și, mai nou, a muniției. Autoritatea Vamală Română va continua ca și până acum eforturile de sporire a capacităților logistice, de perfecționare profesională și de cooperare cu toate instituțiile interne abilitate, precum și cu organizațiile specifice internaționale și cu mediul privat onest”, a declarat Marcel Simion Mutescu, președintele Autorității Vamale Române.
„Orice punct procentual de scădere a contrabandei înseamnă zeci de milioane de euro recuperați de buget. Doar JTI România a virat statului anul trecut circa 1,3 miliarde de euro din accize, TVA, și alte taxe și contribuții, reprezentând peste 75% din cifra de afaceri. Ne numărăm, de asemenea, printre cele mai profitabile companii din România, exportăm circa 75% din producția fabricii de pe Platforma Pipera, care anul acesta a aniversat 30 de ani de la inaugurare și investim substanțial în comunitate și cultură. De obicei, toamna și iarna crește contrabanda, odată cu costurile traiului de zi cu zi. Anul în curs e și mai complicat, pentru că este unul electoral, cu deficit bugetar semnificativ. Piața neagră poate strica planurile de creștere a veniturilor bugetare, în cazul în care calendarul de majorare a accizelor, modificat chiar la începutul acestui an, nu va fi respectat”, a precizat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications JTI România, Moldova și Bulgaria.
„Serviciul Vamal al Republicii Moldova este puternic angajat în unificarea eforturilor comune și intensificarea cooperării internaționale pentru a lupta eficient contra comerțului ilicit cu mărfuri, în special o atenție sporită este îndreptată spre combaterea traficului ilicit cu produse din tutungerie, care reprezintă o problemă globală și are o legătură directă cu criminalitatea transfrontalieră. Or, contrabanda cu țigări, inclusiv cu produse contrafăcute, în prezent este evaluată ca fiind unul dintre cele mai serioase riscuri la adresa securității pe segmentul de frontieră moldo-român afectând considerabil atât bugetele naționale, cât și ale statelor-membre UE. În acest sens, Serviciul Vamal al Republicii Moldova susține această inițiativă și se alătură campaniei publice anti-contrabandă, pentru a transmite un mesaj puternic de descurajare a comerțul ilegal și de promovare a respectării legislației, fiind reafirmat astfel angajamentul ferm față de protejarea economiei naționale și a societății în ansamblu”, a adăugat Alexandru Iacub, director al Serviciului Vamal al Republicii Moldova.
„Poliția de Frontieră a Republicii Moldova își reafirmă angajamentul față de prevenirea și combaterea contrabandei cu produse din tutun, sprijinind lansarea acestei campanii de conștientizare publică. Contrabanda nu este doar o încălcare a legii, ci și o amenințare la adresa sănătății publice, a economiei și a siguranței cetățenilor. Deși combaterea acestui fenomen rămâne o provocare, eforturile noastre se concentrează în permanență pe prevenirea și descurajarea activităților ilegale la frontieră. Colaborarea cu alte instituții și implicarea activă a cetățenilor sunt elemente esențiale în această luptă. Campaniile de conștientizare, precum cea lansată astăzi, joacă un rol important în educarea publicului cu privire la riscurile asociate produselor de contrabandă și la necesitatea respectării legislației. Ne bazăm pe sprijinul populației pentru a semnala comportamentele suspecte și pentru a evita implicarea în astfel de activități ilegale. Poliția de Frontieră va continua să acționeze cu responsabilitate, dedicare și vigilență, pentru a asigura protecția frontierelor și a contribui la menținerea unui climat de legalitate și siguranță”, a declarat șeful Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, Ruslan Galușca, comisar-șef.
JTI Romania a fost prima companie de tutun care a semnat un Protocol pentru combaterea contrabandei în anul 2005, mai întâi cu Agenția Națională de Administrare Fiscală, apoi cu Autoritatea Națională a Vămilor. Peste 60 de câini special instruiți pentru depistarea drogurilor, produselor din tutun și a numerarului , donați de companie în ultimii 13 ani Autorității Vamale, acționează în punctele de frontieră. O donație pentru 22 de câini a fost semnată în noiembrie 2023, iar o alta, pentru cinci câini și echipamente necesare întreținerii și dresajului, se află în pregătire. În prezent, opt echipe canine din Odessa, Ucraina, se află în antrenament la Centrul de formare al ANV, cu sprijinul EUAM și JTI.
În 2013, compania a semnat un Protocol de Cooperare cu Poliția de Frontieră, reînnoit în anul 2018 și a donat de-a lungul timpului echipamente de ultimă generație necesare monitorizării frontierelor. Anul trecut, JTI a donat Gărzii de Coastă o dronă și alte echipamente. De asemenea, JTI România derulează campanii publice anti-contrabandă în parteneriat cu autoritățile din anul 2010. Campaniile au fost extinse în ultimii trei ani și în Republica Moldova.
JTI este prezentă în Republica Moldova începând cu anul 2005. JTI Moldova a semnat acorduri cu autoritățile de aplicare a legii în scopul combaterii comerțului ilicit cu produse din tutun. Astfel, în 2008, a fost încheiat un Protocol de colaborare cu Serviciul Vamal, iar în 2011 și 2013 cu Poliția de Frontieră și Inspectoratul General al Poliției. În 2018-2020, JTI a semnat din nou Protocoale de colaborare cu instituțiile de aplicare a legii din Republica Moldova menționate mai sus pentru a consolida lupta împotriva comerțului ilegal cu produse din tutun.
JTI Moldova a contribuit pe parcursul anilor la achiziționarea de echipamente tehnice destinate Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră, a susținut instruirea ofițerilor și a donat mijloace de transport dotate cu echipament special de control antifraudă, precum și echipe canine pentru combaterea traficului ilegal cu produse din tutun. În 2024, Serviciul Vamal a primit o donație ce include trei câini de serviciu și o căsuță modulară, iar Poliția de Frontieră a fost susținută prin donarea unui mijloc de transport destinat echipelor canine, precum și echipamentele de calcul și pentru supravegherea aeriană.
JTI este unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din tutun și produse pentru vapat, cu operațiuni în peste 130 de țări. Cu sediul la Geneva, Elveția, JTI are circa 46.000 de angajați, fiind membră a grupului Japan Tobacco. Pentru mai multe informații, vizitați www.jti.com.
Parteneri
Ultimile stiri locale
Munch a salvat de la risipă 3 milioane de pachete cu mâncare, la nivel de grup
București, 08 octombrie 2024. Munch, compania cu impact social din spatele celei mai mari piețe de produse alimentare excedentare din...
Inchirierile de masini sunt solutii practice de mobilitate
In contextul mobilitatii moderne, serviciile de inchirieri auto au devenit o parte indispensabila a vietii cotidiene. Fie ca ai masina...
Foraje de Apă și Foraje pentru Pompa de Căldură: Soluții Profesionale de la Puturi Apa Profesionale
Forajele de apă și cele pentru pompe de căldură reprezintă o soluție sustenabilă și eficientă pentru utilizarea resurselor naturale. Însă,...
Investiții în gastronomia bucureșteană: PAPILA – locație, meniu și ospitalitate redefinite
PAPILA, una dintre cele mai apreciate destinații gastronomice din inima Bucureștiului, anunță finalizarea unui amplu proces de modernizare, investind 65.000...
Premisa autenticității în gastronomia urbană a Capitalei: PAPILA – locație, meniu și ospitalitate redefinite
Într-o lume în care gusturile sunt în transformare, iar ospitalitatea prietenoasă devine un concept din ce în ce mai căutat,...
Gama de Mobilă de la Homemobili Timișoara-Eleganța și Funcționalitatea în Sufrageria Ta
Sufrageria este centrul de atracție al oricărei locuințe – locul unde te relaxezi, primești oaspeți și îți petreci timp de...
Optimizarea SEO pentru site-ul căminului de bătrâni: Creșteți vizibilitatea online
Optimizarea SEO este esențială pentru căminele de bătrâni care doresc să-și îmbunătățească vizibilitatea și să atragă mai multe familii interesate....
3 servicii utile pentru firmele care cumpără rovinieta online
ZHouseContainere este lider în oferirea de soluții moderne, eficiente și flexibile pentru diverse nevoi prin gama sa de containere modulare....
Soluții moderne de produse sanitare pentru casa ta – DecoBrill
DecoBrill oferă o gamă variată de produse sanitare, concepute pentru a transforma orice baie într-un spațiu elegant și funcțional. Fie...
Tu Știi Cum Poți Rezolva Rapid Problemele De PC
Dacă ai un calculator care nu mai funcționează așa cum te așteptai sau ai nevoie de o intervenție rapidă pentru...
Containere Modulare ZHouseContainere: Flexibilitate și Funcționalitate în Proiectele Tale
ZHouseContainere este lider în oferirea de soluții moderne, eficiente și flexibile pentru diverse nevoi prin gama sa de containere modulare....
Samsung – zero emisii până în 2050
Samsung Electronics este în proces de implementare a strategiei sale de mediu. Aceasta include angajamentul de a atinge zero emisii...
3 moduri inedite de a folosi un dozator de apa la birou!
Un dozator de apa este adesea considerat o simpla necesitate la birou, dar, cu putina imaginatie, poate deveni un element...
Servicii de rent a car in conditii avantajoase
În ultimii ani, Bucureștiul s-a transformat într-o veritabilă destinație europeană, atrăgând zilnic sute de turiști străini. Mulți dintre aceștia ajung...
De ce cafeaua boabe Ethiopia ar trebui să fie favorita ta
Cafeaua boabe Ethiopia este mai mult decât o simplă băutură; este o experiență bogată, plină de arome și beneficii pentru...
„Legea e bună!” Campanie anticontrabandă în România și Republica Moldova
Astăzi, 1 octombrie a fost lansată o nouă campanie publică anticontrabandă cu mesajul „Legea e bună!”, derulată în parteneriat cu...
Știrile Săptămânii
-
Uncategorized6 zile ago
Fundația BricoDepot – 5 ani de fapte bune și 40.000 de vieți schimbate
-
Eveniment5 zile ago
Formație nuntă LIVE – pentru orice gust muzical
-
Uncategorized6 zile ago
Fundația BricoDepot – 5 ani de fapte bune și 40.000 de vieți schimbate
-
Uncategorized5 zile ago
Metropolitan Life anunță o creștere de 21,11% a primelor brute subscrise în primul semestru din 2024
-
Social6 zile ago
Descoperiti Magia Baloanelor Ocean Party pentru Petreceri Unice
-
Eveniment4 zile ago
Cum să organizezi un botez de neuitat – primele lucruri de care trebuie să te ocupi
-
Afaceri5 zile ago
Ghid pentru crearea unei pagini web de servicii detaliate
-
Uncategorized5 zile ago
Trust Redex+: cel mai impresionant mouse din gama Trust Gaming este disponibil în România