Eveniment
Noul Xiaomi Pad 6: conceput pentru lucru eficient si divertisment complet
Published
1 an agoon
[București, 10 iulie 2023] – Xiaomi a lansat, la nivel internațional, Xiaomi Pad 6, conceput pentru muncă, dar și pentru a fi un adevărat centru de divertisment. Construit pentru a fi o stație de lucru eficientă pentru profesioniștii de astăzi, Xiaomi Pad 6 dispune de un ecran1 WQHD+ de 11 inchi (2880 x 1800) la 309 ppi, care oferă imagini bine definite și clare. În același timp, platforma sa mobilă Snapdragon® 870 asigură performanțe puternice pe tot parcursul zilei de lucru. Eficiența energetică remarcabilă și o baterie mare, de 8840 mAh (typ), permit profesioniștilor să comute rapid între aplicațiile deschise, pentru a răspunde diverselor cerințe de la locul de muncă.
Conceput pentru a crește productivitatea și a realiza mai mult, zi de zi
Dotată cu funcții practice, această tabletă de înaltă performanță este construită pentru a anticipa și a răspunde nevoilor profesioniștilor ce lucrează alert. Terminalul reușește acest lucru, prin software-ul MIUI for Pad – o interfață exclusivă de utilizare mobilă, un Xiaomi Smart Pen (aflat la a doua generație) și tastatura Xiaomi Pad 6, 2 care îmbunătățesc productivitatea generală. Xiaomi Smart Pen 2 ușurează luatul notițelor, capturile de ecran sau funcția de desen, pentru a ilustra ideile creative. Butoanele utile de pe Xiaomi Smart Pen permit o captură de ecran rapidă sau comutarea fluentă între funcțiile de scriere, pictură și culoare ori de câte ori este necesar, în aplicația Notes. În plus, densitatea mai mare de pixeli a ecranului asigură că dimensiunile mici ale fonturilor sunt mai ușor de citit, astfel încât și mai mult conținut poate fi vizualizat pe afișaj.
Când este folosită cu Xiaomi Pad 6 Keyboard, funcționalitatea tabletei este mult îmbunătățită, iar interfața este personalizabilă, astfel încât utilizatorii să poată crea propriile comenzi rapide. Pentru apelurile video, Xiaomi Pad 6 are o cameră frontală ultra-wide cu funcție FocusFrame care ajustează automat camera pentru a menține utilizatorul clar în mijlocul fotografiei. 3 Cele patru microfoane ale tabletei captează vocea utilizatorului cu precizie și reduc semnificativ zgomotul de fundal chiar și în locații aglomerate, cum ar fi spațiile deschise de lucru, cafenelele și aeroporturile. Xiaomi Pad 6 dispune, de asemenea, de o interfață USB 3.2 Gen 1 încorporată, care se conectează la alte dispozitive pentru un transfer rapid de date și acceptă un semnal video de ieșire pentru o rezoluție de până la 4K la 60 Hz, pentru a satisface toate nevoile de lucru multi-tasking.4
Muncă susținută și joacă intensă, într-o tabletă ce rezistă zi și noapte
Pentru divertisment pe rețelele sociale, videoclipuri sau jocuri, Xiaomi Pad 6 este un centru personal de divertisment ultra-portabil, care acceptă Dolby Vision®, cu o experiență vizuală uimitor de vie. Tableta prezintă o paletă coloristică DCI-P3 de 99% pentru 1,07 miliarde de culori (conform standardului CIE 2015), pentru imagini luminoase și captivante, iar rata de reîmprospătare a afișajului este de până la 144 Hz5, ce asigură o experiență fluidă de joc. Între timp, Low Blue Light, certificat TÜV Rheinland, asigură ore de vizionare cu o oboseală redusă a ochilor.
Cu suport pentru Dolby Atmos® și Hi-Res Audio, Xiaomi Pad 6 dispune de o configurație cu patru difuzoare care acoperă o gamă largă de sunet, de la bas puternic la ton înalt, cu o experiență audio excelentă, indiferent dacă sunt ascultate concerte rock live sau opere.
Partenerul slim și elegant pentru fiecare activitate
Pe drumul spre birou, în oraș pentru o întâlnire, într-o călătorie de afaceri sau în avion pentru o vacanță exotică, Xiaomi Pad 6 este însoțitorul ideal în fiecare zi, gata pentru oricând și oriunde este nevoie de lucru. Subțire, ușor și rezistent, Xiaomi Pad 6 are un design unibody din aliaj de aluminiu, cu o ramă de 6,51 mm și cântărește doar 490 g, potrivit pentru utilizare oriunde. 6 În plus față de aspectul atrăgător, Xiaomi Pad 6 afișează designul emblematic al Xiaomi 13, ce promovează o imagine profesională și elegantă, în orice situație.
Preț și disponibilitate
Xiaomi Pad 6 este disponibil în trei opțiuni de culoare: Gravity Grey, Gold și Mist Blue. Prețurile la care va fi disponibilă în România noua tabletă vor fi comunicate ulterior, pentru fiecare variantă.
Xiaomi Pad 6, sumarul specificațiilor
Xiaomi Pad 6 | |
Display | · 11” WQHD+ (2880 x 1800) display1 at 309 ppi· 30/48/50/60/90/120/144Hz refresh rate5· 1.07 billion colors· 99% DCI-P3 coverage (following CIE 2015 standard)· Supports Dolby Vision®· TÜV Rheinland certified Low Blue Light (Hardware Solution)· Corning® Gorilla® Glass 3· Brightness: 450 nits (typ), HBM 550 nits |
Performanță | · Snapdragon® 870 Mobile Platform· Octa-core CPU, up to 3.2GHz computing· 5th gen Qualcomm® AI Engine· 7nm process technology· 8840mAh (typ) battery· RAM+ROM: 6GB+128GB / 8GB+128GB / 8GB+256GB· 33W fast charging7 |
Cameră și Sunet | · 13MP rear camera- f/2.2- Supports 4K video recording at 30fps· 8MP front camera- f/2.2- Supports 1080p video recording at 30fps· Large-sized quad speakers· Four microphones for clear and precise voice pick-up· Supports Dolby Atmos®, Hi-Res Audio and Hi-Res Audio Wireless |
Software | · MIUI Pad 14· Connect to phones: Mirrors your smartphone display to Xiaomi Pad 6. Sync the applications you are using to Xiaomi Pad 6.8· Drag and drop: Enables easy transfer of images and files through Gallery and File manager applications after mirroring your smartphone to Xiaomi Pad 6 with the Connect to phones function.8· Conference tools (Noise reduction, Fill light, FocusFrame)3· Android 13 |
Conectivitate | · USB 3.2 Gen 1· BLUETOOTH®5.2· Wi-Fi 69 |
Accesorii | · Xiaomi Smart Pen (2nd generation)2· Xiaomi Pad 6 Keyboard2· Xiaomi Pad 6 Cover |
Design | · Aluminum alloy unibody· 490g lightweight design6· 6.51mm ultra slim bezel6· Colors: Gravity Gray, Champagne, Mist Blue |
1 Dimensiunea afișajului Xiaomi Pad 6 este de aproximativ 11 inci în întregul dreptunghi atunci când este măsurată în diagonală. Suprafața reală vizibilă este mai mică, datorită designului colțului curbat, iar măsurătorile între produsele individuale pot varia.
2 Xiaomi Smart Pen (a doua generație) și tastatura Xiaomi Pad 6 sunt vândute separat. Disponibilitatea poate diferi în funcție de regiune.
3 Caracteristicile și funcționalitățile instrumentelor de conferință sunt disponibile numai pe Messenger, WhatsApp, WhatsApp Business, Zoom, Google Meet, Microsoft Teams.
4 Ieșirea video 4K 60Hz este aplicabilă numai cu dispozitive de afișare externe care acceptă DisplayPort și un cablu de conectare sau un adaptor care acceptă ieșirea video 4K 60Hz. Dispozitivele de afișare externe ar trebui să accepte și redarea video 4K 60Hz, iar semnalul video de ieșire trebuie să fie la rezoluția 4K la 60Hz.
5 Rata de reîmprospătare va fi ajustată automat la 30/48/50/60/90/120/144Hz pe Xiaomi Pad 6, în funcție de situația reală. De asemenea, utilizatorii pot seta manual rata de reîmprospătare la 60/90/144 Hz.
6 Măsurătorile reale între produse individuale pot varia. Toate specificațiile sunt supuse produsului real.
7 Date testate în laboratoarele interne Xiaomi, rezultatele reale pot varia.
8 Pentru a activa funcțiile Connect, Xiaomi Pad 6 și smartphone-urile Xiaomi necesită atât funcțiile Wi-Fi, cât și Bluetooth activate și trebuie să fie conectate la același cont Xiaomi, în aceeași setare de regiune/țară. Software acceptat: MIUI 14 și MIUI Pad 14. Dispozitive mobile acceptate: Xiaomi 13 Ultra, Xiaomi 13 Pro și Xiaomi 13.
9 Capacitatea Wi-Fi 6 poate varia în funcție de disponibilitatea regională și de suportul rețelei locale.
Despre Xiaomi Corporation
Xiaomi Corporation a fost înființată în aprilie 2010 și listată în componenta Main Board a Bursei de Valori din Hong Kong la 9 iulie 2018 (1810.HK). Xiaomi este o companie de electronice de larg consum și producție inteligentă, cu smartphone-uri și hardware inteligent conectate printr-o platformă IoT.
Îmbrățișând viziunea noastră de „Make friends with users and be the coolest company in the users’ hearts”, Xiaomi urmărește continuu inovații, experiența de înaltă calitate a utilizatorului și eficiența operațională. Compania construiește fără încetare produse uimitoare cu prețuri oneste, pentru a permite tuturor să se bucure de o viață mai bună, prin intermediul tehnologiei inovatoare.
Xiaomi este una dintre cele mai importante companii de smartphone-uri din lume. Potrivit Canalys, cota de piață a companiei în ceea ce privește livrările de smartphone-uri a fost a treia la nivel global, în primul trimestru al anului 2023. De asemenea, compania a stabilit cea mai mare platformă AIoT (AI+IoT) pentru consumatori din lume, cu 618 milioane de dispozitive inteligente conectate la 31 martie 2023, excluzând smartphone-urile, tabletele și laptopurile. Produsele Xiaomi sunt prezente în peste 100 de țări și regiuni din întreaga lume. În august 2022, compania a ajuns pe lista Fortune Global 500 pentru a patra oară, ocupând locul 266, în creștere cu 72 de locuri față de 2021.
Xiaomi face parte din indicele Hang Seng, indicele Hang Seng China Enterprises, indicele Hang Seng TECH și indicele Hang Seng China 50.
Mai multe informații despre Xiaomi sunt disponibile pe https://www.mi.com/global/discover/newsroom.
Urmărește update-urile despre Xiaomi România pe Facebook, Instagram, Youtube.
You may like
Eveniment
„Legea e bună!” Campanie anticontrabandă în România și Republica Moldova
Published
2 zile agoon
octombrie 4, 2024Astăzi, 1 octombrie a fost lansată o nouă campanie publică anticontrabandă cu mesajul „Legea e bună!”, derulată în parteneriat cu Autoritatea Vamală Română, Serviciul Vamal al Republicii Moldova, Poliția de Frontieră a Republicii Moldova, cu sprijinul JTI. Campania se va desfășura pe ambele maluri ale Prutului, în România și Republica Moldova, mesajul fiind promovat pe panotaj stradal în București și în toate regiunile de frontieră, în Chișinău și în raioanele cele mai afectate de comerțul ilicit, precum și pe TVR, TVR 2, posturile regionale TVR (Iași, Cluj, Timișoara, Craiova, Târgu-Mureș), TVR Moldova și online pe www.faracontrabanda.ro, www.facebook.com/faracontrabanda.ro, în perioada octombrie-decembrie.
„Legea e bună! urmărește creșterea gradului de conștientizare a efectelor negative ale comerțului ilegal cu țigarete: alimentarea crimei organizate, prejudicierea bugetului statului, stoparea dezvoltării economice a localităților de frontieră, printr-o abordare creativă neconvențională, dar memorabilă, cu situații inedite, umor și inteligență”, a declarat Alexandru Lupu, Director General Comunicator Media, realizatorul campaniei.
Potrivit ultimelor date Novel Research, piața neagră a țigaretelor se situa în iulie la 8,4% din totalul consumului, după un nivel record în luna mai, de 10,4%, cel mai ridicat din ultimii patru ani.
„Campania publică lansată astăzi face parte din programele pe care le desfășurăm în parteneriat cu JTI de aproape 15 ani. Astfel, în afara acestui tip de demers de creștere a gradului de conștientizare cu privire la efectele comerțului ilegal cu țigarete, din 2010 JTI sprijină echipele canine mobile și, de asemenea, a contribuit la înființarea unui nou Centru de formare a echipelor canine în Pantelimon. Peste 60 de câini sunt activi în punctele vamale din toată țara, fiind instruiți pentru depistarea țigaretelor, numerarului, drogurilor și, mai nou, a muniției. Autoritatea Vamală Română va continua ca și până acum eforturile de sporire a capacităților logistice, de perfecționare profesională și de cooperare cu toate instituțiile interne abilitate, precum și cu organizațiile specifice internaționale și cu mediul privat onest”, a declarat Marcel Simion Mutescu, președintele Autorității Vamale Române.
„Orice punct procentual de scădere a contrabandei înseamnă zeci de milioane de euro recuperați de buget. Doar JTI România a virat statului anul trecut circa 1,3 miliarde de euro din accize, TVA, și alte taxe și contribuții, reprezentând peste 75% din cifra de afaceri. Ne numărăm, de asemenea, printre cele mai profitabile companii din România, exportăm circa 75% din producția fabricii de pe Platforma Pipera, care anul acesta a aniversat 30 de ani de la inaugurare și investim substanțial în comunitate și cultură. De obicei, toamna și iarna crește contrabanda, odată cu costurile traiului de zi cu zi. Anul în curs e și mai complicat, pentru că este unul electoral, cu deficit bugetar semnificativ. Piața neagră poate strica planurile de creștere a veniturilor bugetare, în cazul în care calendarul de majorare a accizelor, modificat chiar la începutul acestui an, nu va fi respectat”, a precizat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications JTI România, Moldova și Bulgaria.
„Serviciul Vamal al Republicii Moldova este puternic angajat în unificarea eforturilor comune și intensificarea cooperării internaționale pentru a lupta eficient contra comerțului ilicit cu mărfuri, în special o atenție sporită este îndreptată spre combaterea traficului ilicit cu produse din tutungerie, care reprezintă o problemă globală și are o legătură directă cu criminalitatea transfrontalieră. Or, contrabanda cu țigări, inclusiv cu produse contrafăcute, în prezent este evaluată ca fiind unul dintre cele mai serioase riscuri la adresa securității pe segmentul de frontieră moldo-român afectând considerabil atât bugetele naționale, cât și ale statelor-membre UE. În acest sens, Serviciul Vamal al Republicii Moldova susține această inițiativă și se alătură campaniei publice anti-contrabandă, pentru a transmite un mesaj puternic de descurajare a comerțul ilegal și de promovare a respectării legislației, fiind reafirmat astfel angajamentul ferm față de protejarea economiei naționale și a societății în ansamblu”, a adăugat Alexandru Iacub, director al Serviciului Vamal al Republicii Moldova.
„Poliția de Frontieră a Republicii Moldova își reafirmă angajamentul față de prevenirea și combaterea contrabandei cu produse din tutun, sprijinind lansarea acestei campanii de conștientizare publică. Contrabanda nu este doar o încălcare a legii, ci și o amenințare la adresa sănătății publice, a economiei și a siguranței cetățenilor. Deși combaterea acestui fenomen rămâne o provocare, eforturile noastre se concentrează în permanență pe prevenirea și descurajarea activităților ilegale la frontieră. Colaborarea cu alte instituții și implicarea activă a cetățenilor sunt elemente esențiale în această luptă. Campaniile de conștientizare, precum cea lansată astăzi, joacă un rol important în educarea publicului cu privire la riscurile asociate produselor de contrabandă și la necesitatea respectării legislației. Ne bazăm pe sprijinul populației pentru a semnala comportamentele suspecte și pentru a evita implicarea în astfel de activități ilegale. Poliția de Frontieră va continua să acționeze cu responsabilitate, dedicare și vigilență, pentru a asigura protecția frontierelor și a contribui la menținerea unui climat de legalitate și siguranță”, a declarat șeful Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, Ruslan Galușca, comisar-șef.
JTI Romania a fost prima companie de tutun care a semnat un Protocol pentru combaterea contrabandei în anul 2005, mai întâi cu Agenția Națională de Administrare Fiscală, apoi cu Autoritatea Națională a Vămilor. Peste 60 de câini special instruiți pentru depistarea drogurilor, produselor din tutun și a numerarului , donați de companie în ultimii 13 ani Autorității Vamale, acționează în punctele de frontieră. O donație pentru 22 de câini a fost semnată în noiembrie 2023, iar o alta, pentru cinci câini și echipamente necesare întreținerii și dresajului, se află în pregătire. În prezent, opt echipe canine din Odessa, Ucraina, se află în antrenament la Centrul de formare al ANV, cu sprijinul EUAM și JTI.
În 2013, compania a semnat un Protocol de Cooperare cu Poliția de Frontieră, reînnoit în anul 2018 și a donat de-a lungul timpului echipamente de ultimă generație necesare monitorizării frontierelor. Anul trecut, JTI a donat Gărzii de Coastă o dronă și alte echipamente. De asemenea, JTI România derulează campanii publice anti-contrabandă în parteneriat cu autoritățile din anul 2010. Campaniile au fost extinse în ultimii trei ani și în Republica Moldova.
JTI este prezentă în Republica Moldova începând cu anul 2005. JTI Moldova a semnat acorduri cu autoritățile de aplicare a legii în scopul combaterii comerțului ilicit cu produse din tutun. Astfel, în 2008, a fost încheiat un Protocol de colaborare cu Serviciul Vamal, iar în 2011 și 2013 cu Poliția de Frontieră și Inspectoratul General al Poliției. În 2018-2020, JTI a semnat din nou Protocoale de colaborare cu instituțiile de aplicare a legii din Republica Moldova menționate mai sus pentru a consolida lupta împotriva comerțului ilegal cu produse din tutun.
JTI Moldova a contribuit pe parcursul anilor la achiziționarea de echipamente tehnice destinate Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră, a susținut instruirea ofițerilor și a donat mijloace de transport dotate cu echipament special de control antifraudă, precum și echipe canine pentru combaterea traficului ilegal cu produse din tutun. În 2024, Serviciul Vamal a primit o donație ce include trei câini de serviciu și o căsuță modulară, iar Poliția de Frontieră a fost susținută prin donarea unui mijloc de transport destinat echipelor canine, precum și echipamentele de calcul și pentru supravegherea aeriană.
JTI este unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din tutun și produse pentru vapat, cu operațiuni în peste 130 de țări. Cu sediul la Geneva, Elveția, JTI are circa 46.000 de angajați, fiind membră a grupului Japan Tobacco. Pentru mai multe informații, vizitați www.jti.com.
Eveniment
Cum să organizezi un botez de neuitat – primele lucruri de care trebuie să te ocupi
Published
2 zile agoon
octombrie 4, 2024Astăzi, 1 octombrie a fost lansată o nouă campanie publică anticontrabandă cu mesajul „Legea e bună!”, derulată în parteneriat cu Autoritatea Vamală Română, Serviciul Vamal al Republicii Moldova, Poliția de Frontieră a Republicii Moldova, cu sprijinul JTI. Campania se va desfășura pe ambele maluri ale Prutului, în România și Republica Moldova, mesajul fiind promovat pe panotaj stradal în București și în toate regiunile de frontieră, în Chișinău și în raioanele cele mai afectate de comerțul ilicit, precum și pe TVR, TVR 2, posturile regionale TVR (Iași, Cluj, Timișoara, Craiova, Târgu-Mureș), TVR Moldova și online pe www.faracontrabanda.ro, www.facebook.com/faracontrabanda.ro, în perioada octombrie-decembrie.
„Legea e bună! urmărește creșterea gradului de conștientizare a efectelor negative ale comerțului ilegal cu țigarete: alimentarea crimei organizate, prejudicierea bugetului statului, stoparea dezvoltării economice a localităților de frontieră, printr-o abordare creativă neconvențională, dar memorabilă, cu situații inedite, umor și inteligență”, a declarat Alexandru Lupu, Director General Comunicator Media, realizatorul campaniei.
Potrivit ultimelor date Novel Research, piața neagră a țigaretelor se situa în iulie la 8,4% din totalul consumului, după un nivel record în luna mai, de 10,4%, cel mai ridicat din ultimii patru ani.
„Campania publică lansată astăzi face parte din programele pe care le desfășurăm în parteneriat cu JTI de aproape 15 ani. Astfel, în afara acestui tip de demers de creștere a gradului de conștientizare cu privire la efectele comerțului ilegal cu țigarete, din 2010 JTI sprijină echipele canine mobile și, de asemenea, a contribuit la înființarea unui nou Centru de formare a echipelor canine în Pantelimon. Peste 60 de câini sunt activi în punctele vamale din toată țara, fiind instruiți pentru depistarea țigaretelor, numerarului, drogurilor și, mai nou, a muniției. Autoritatea Vamală Română va continua ca și până acum eforturile de sporire a capacităților logistice, de perfecționare profesională și de cooperare cu toate instituțiile interne abilitate, precum și cu organizațiile specifice internaționale și cu mediul privat onest”, a declarat Marcel Simion Mutescu, președintele Autorității Vamale Române.
„Orice punct procentual de scădere a contrabandei înseamnă zeci de milioane de euro recuperați de buget. Doar JTI România a virat statului anul trecut circa 1,3 miliarde de euro din accize, TVA, și alte taxe și contribuții, reprezentând peste 75% din cifra de afaceri. Ne numărăm, de asemenea, printre cele mai profitabile companii din România, exportăm circa 75% din producția fabricii de pe Platforma Pipera, care anul acesta a aniversat 30 de ani de la inaugurare și investim substanțial în comunitate și cultură. De obicei, toamna și iarna crește contrabanda, odată cu costurile traiului de zi cu zi. Anul în curs e și mai complicat, pentru că este unul electoral, cu deficit bugetar semnificativ. Piața neagră poate strica planurile de creștere a veniturilor bugetare, în cazul în care calendarul de majorare a accizelor, modificat chiar la începutul acestui an, nu va fi respectat”, a precizat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications JTI România, Moldova și Bulgaria.
„Serviciul Vamal al Republicii Moldova este puternic angajat în unificarea eforturilor comune și intensificarea cooperării internaționale pentru a lupta eficient contra comerțului ilicit cu mărfuri, în special o atenție sporită este îndreptată spre combaterea traficului ilicit cu produse din tutungerie, care reprezintă o problemă globală și are o legătură directă cu criminalitatea transfrontalieră. Or, contrabanda cu țigări, inclusiv cu produse contrafăcute, în prezent este evaluată ca fiind unul dintre cele mai serioase riscuri la adresa securității pe segmentul de frontieră moldo-român afectând considerabil atât bugetele naționale, cât și ale statelor-membre UE. În acest sens, Serviciul Vamal al Republicii Moldova susține această inițiativă și se alătură campaniei publice anti-contrabandă, pentru a transmite un mesaj puternic de descurajare a comerțul ilegal și de promovare a respectării legislației, fiind reafirmat astfel angajamentul ferm față de protejarea economiei naționale și a societății în ansamblu”, a adăugat Alexandru Iacub, director al Serviciului Vamal al Republicii Moldova.
„Poliția de Frontieră a Republicii Moldova își reafirmă angajamentul față de prevenirea și combaterea contrabandei cu produse din tutun, sprijinind lansarea acestei campanii de conștientizare publică. Contrabanda nu este doar o încălcare a legii, ci și o amenințare la adresa sănătății publice, a economiei și a siguranței cetățenilor. Deși combaterea acestui fenomen rămâne o provocare, eforturile noastre se concentrează în permanență pe prevenirea și descurajarea activităților ilegale la frontieră. Colaborarea cu alte instituții și implicarea activă a cetățenilor sunt elemente esențiale în această luptă. Campaniile de conștientizare, precum cea lansată astăzi, joacă un rol important în educarea publicului cu privire la riscurile asociate produselor de contrabandă și la necesitatea respectării legislației. Ne bazăm pe sprijinul populației pentru a semnala comportamentele suspecte și pentru a evita implicarea în astfel de activități ilegale. Poliția de Frontieră va continua să acționeze cu responsabilitate, dedicare și vigilență, pentru a asigura protecția frontierelor și a contribui la menținerea unui climat de legalitate și siguranță”, a declarat șeful Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, Ruslan Galușca, comisar-șef.
JTI Romania a fost prima companie de tutun care a semnat un Protocol pentru combaterea contrabandei în anul 2005, mai întâi cu Agenția Națională de Administrare Fiscală, apoi cu Autoritatea Națională a Vămilor. Peste 60 de câini special instruiți pentru depistarea drogurilor, produselor din tutun și a numerarului , donați de companie în ultimii 13 ani Autorității Vamale, acționează în punctele de frontieră. O donație pentru 22 de câini a fost semnată în noiembrie 2023, iar o alta, pentru cinci câini și echipamente necesare întreținerii și dresajului, se află în pregătire. În prezent, opt echipe canine din Odessa, Ucraina, se află în antrenament la Centrul de formare al ANV, cu sprijinul EUAM și JTI.
În 2013, compania a semnat un Protocol de Cooperare cu Poliția de Frontieră, reînnoit în anul 2018 și a donat de-a lungul timpului echipamente de ultimă generație necesare monitorizării frontierelor. Anul trecut, JTI a donat Gărzii de Coastă o dronă și alte echipamente. De asemenea, JTI România derulează campanii publice anti-contrabandă în parteneriat cu autoritățile din anul 2010. Campaniile au fost extinse în ultimii trei ani și în Republica Moldova.
JTI este prezentă în Republica Moldova începând cu anul 2005. JTI Moldova a semnat acorduri cu autoritățile de aplicare a legii în scopul combaterii comerțului ilicit cu produse din tutun. Astfel, în 2008, a fost încheiat un Protocol de colaborare cu Serviciul Vamal, iar în 2011 și 2013 cu Poliția de Frontieră și Inspectoratul General al Poliției. În 2018-2020, JTI a semnat din nou Protocoale de colaborare cu instituțiile de aplicare a legii din Republica Moldova menționate mai sus pentru a consolida lupta împotriva comerțului ilegal cu produse din tutun.
JTI Moldova a contribuit pe parcursul anilor la achiziționarea de echipamente tehnice destinate Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră, a susținut instruirea ofițerilor și a donat mijloace de transport dotate cu echipament special de control antifraudă, precum și echipe canine pentru combaterea traficului ilegal cu produse din tutun. În 2024, Serviciul Vamal a primit o donație ce include trei câini de serviciu și o căsuță modulară, iar Poliția de Frontieră a fost susținută prin donarea unui mijloc de transport destinat echipelor canine, precum și echipamentele de calcul și pentru supravegherea aeriană.
JTI este unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din tutun și produse pentru vapat, cu operațiuni în peste 130 de țări. Cu sediul la Geneva, Elveția, JTI are circa 46.000 de angajați, fiind membră a grupului Japan Tobacco. Pentru mai multe informații, vizitați www.jti.com.
Astăzi, 1 octombrie a fost lansată o nouă campanie publică anticontrabandă cu mesajul „Legea e bună!”, derulată în parteneriat cu Autoritatea Vamală Română, Serviciul Vamal al Republicii Moldova, Poliția de Frontieră a Republicii Moldova, cu sprijinul JTI. Campania se va desfășura pe ambele maluri ale Prutului, în România și Republica Moldova, mesajul fiind promovat pe panotaj stradal în București și în toate regiunile de frontieră, în Chișinău și în raioanele cele mai afectate de comerțul ilicit, precum și pe TVR, TVR 2, posturile regionale TVR (Iași, Cluj, Timișoara, Craiova, Târgu-Mureș), TVR Moldova și online pe www.faracontrabanda.ro, www.facebook.com/faracontrabanda.ro, în perioada octombrie-decembrie.
„Legea e bună! urmărește creșterea gradului de conștientizare a efectelor negative ale comerțului ilegal cu țigarete: alimentarea crimei organizate, prejudicierea bugetului statului, stoparea dezvoltării economice a localităților de frontieră, printr-o abordare creativă neconvențională, dar memorabilă, cu situații inedite, umor și inteligență”, a declarat Alexandru Lupu, Director General Comunicator Media, realizatorul campaniei.
Potrivit ultimelor date Novel Research, piața neagră a țigaretelor se situa în iulie la 8,4% din totalul consumului, după un nivel record în luna mai, de 10,4%, cel mai ridicat din ultimii patru ani.
„Campania publică lansată astăzi face parte din programele pe care le desfășurăm în parteneriat cu JTI de aproape 15 ani. Astfel, în afara acestui tip de demers de creștere a gradului de conștientizare cu privire la efectele comerțului ilegal cu țigarete, din 2010 JTI sprijină echipele canine mobile și, de asemenea, a contribuit la înființarea unui nou Centru de formare a echipelor canine în Pantelimon. Peste 60 de câini sunt activi în punctele vamale din toată țara, fiind instruiți pentru depistarea țigaretelor, numerarului, drogurilor și, mai nou, a muniției. Autoritatea Vamală Română va continua ca și până acum eforturile de sporire a capacităților logistice, de perfecționare profesională și de cooperare cu toate instituțiile interne abilitate, precum și cu organizațiile specifice internaționale și cu mediul privat onest”, a declarat Marcel Simion Mutescu, președintele Autorității Vamale Române.
„Orice punct procentual de scădere a contrabandei înseamnă zeci de milioane de euro recuperați de buget. Doar JTI România a virat statului anul trecut circa 1,3 miliarde de euro din accize, TVA, și alte taxe și contribuții, reprezentând peste 75% din cifra de afaceri. Ne numărăm, de asemenea, printre cele mai profitabile companii din România, exportăm circa 75% din producția fabricii de pe Platforma Pipera, care anul acesta a aniversat 30 de ani de la inaugurare și investim substanțial în comunitate și cultură. De obicei, toamna și iarna crește contrabanda, odată cu costurile traiului de zi cu zi. Anul în curs e și mai complicat, pentru că este unul electoral, cu deficit bugetar semnificativ. Piața neagră poate strica planurile de creștere a veniturilor bugetare, în cazul în care calendarul de majorare a accizelor, modificat chiar la începutul acestui an, nu va fi respectat”, a precizat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications JTI România, Moldova și Bulgaria.
„Serviciul Vamal al Republicii Moldova este puternic angajat în unificarea eforturilor comune și intensificarea cooperării internaționale pentru a lupta eficient contra comerțului ilicit cu mărfuri, în special o atenție sporită este îndreptată spre combaterea traficului ilicit cu produse din tutungerie, care reprezintă o problemă globală și are o legătură directă cu criminalitatea transfrontalieră. Or, contrabanda cu țigări, inclusiv cu produse contrafăcute, în prezent este evaluată ca fiind unul dintre cele mai serioase riscuri la adresa securității pe segmentul de frontieră moldo-român afectând considerabil atât bugetele naționale, cât și ale statelor-membre UE. În acest sens, Serviciul Vamal al Republicii Moldova susține această inițiativă și se alătură campaniei publice anti-contrabandă, pentru a transmite un mesaj puternic de descurajare a comerțul ilegal și de promovare a respectării legislației, fiind reafirmat astfel angajamentul ferm față de protejarea economiei naționale și a societății în ansamblu”, a adăugat Alexandru Iacub, director al Serviciului Vamal al Republicii Moldova.
„Poliția de Frontieră a Republicii Moldova își reafirmă angajamentul față de prevenirea și combaterea contrabandei cu produse din tutun, sprijinind lansarea acestei campanii de conștientizare publică. Contrabanda nu este doar o încălcare a legii, ci și o amenințare la adresa sănătății publice, a economiei și a siguranței cetățenilor. Deși combaterea acestui fenomen rămâne o provocare, eforturile noastre se concentrează în permanență pe prevenirea și descurajarea activităților ilegale la frontieră. Colaborarea cu alte instituții și implicarea activă a cetățenilor sunt elemente esențiale în această luptă. Campaniile de conștientizare, precum cea lansată astăzi, joacă un rol important în educarea publicului cu privire la riscurile asociate produselor de contrabandă și la necesitatea respectării legislației. Ne bazăm pe sprijinul populației pentru a semnala comportamentele suspecte și pentru a evita implicarea în astfel de activități ilegale. Poliția de Frontieră va continua să acționeze cu responsabilitate, dedicare și vigilență, pentru a asigura protecția frontierelor și a contribui la menținerea unui climat de legalitate și siguranță”, a declarat șeful Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, Ruslan Galușca, comisar-șef.
JTI Romania a fost prima companie de tutun care a semnat un Protocol pentru combaterea contrabandei în anul 2005, mai întâi cu Agenția Națională de Administrare Fiscală, apoi cu Autoritatea Națională a Vămilor. Peste 60 de câini special instruiți pentru depistarea drogurilor, produselor din tutun și a numerarului , donați de companie în ultimii 13 ani Autorității Vamale, acționează în punctele de frontieră. O donație pentru 22 de câini a fost semnată în noiembrie 2023, iar o alta, pentru cinci câini și echipamente necesare întreținerii și dresajului, se află în pregătire. În prezent, opt echipe canine din Odessa, Ucraina, se află în antrenament la Centrul de formare al ANV, cu sprijinul EUAM și JTI.
În 2013, compania a semnat un Protocol de Cooperare cu Poliția de Frontieră, reînnoit în anul 2018 și a donat de-a lungul timpului echipamente de ultimă generație necesare monitorizării frontierelor. Anul trecut, JTI a donat Gărzii de Coastă o dronă și alte echipamente. De asemenea, JTI România derulează campanii publice anti-contrabandă în parteneriat cu autoritățile din anul 2010. Campaniile au fost extinse în ultimii trei ani și în Republica Moldova.
JTI este prezentă în Republica Moldova începând cu anul 2005. JTI Moldova a semnat acorduri cu autoritățile de aplicare a legii în scopul combaterii comerțului ilicit cu produse din tutun. Astfel, în 2008, a fost încheiat un Protocol de colaborare cu Serviciul Vamal, iar în 2011 și 2013 cu Poliția de Frontieră și Inspectoratul General al Poliției. În 2018-2020, JTI a semnat din nou Protocoale de colaborare cu instituțiile de aplicare a legii din Republica Moldova menționate mai sus pentru a consolida lupta împotriva comerțului ilegal cu produse din tutun.
JTI Moldova a contribuit pe parcursul anilor la achiziționarea de echipamente tehnice destinate Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră, a susținut instruirea ofițerilor și a donat mijloace de transport dotate cu echipament special de control antifraudă, precum și echipe canine pentru combaterea traficului ilegal cu produse din tutun. În 2024, Serviciul Vamal a primit o donație ce include trei câini de serviciu și o căsuță modulară, iar Poliția de Frontieră a fost susținută prin donarea unui mijloc de transport destinat echipelor canine, precum și echipamentele de calcul și pentru supravegherea aeriană.
JTI este unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din tutun și produse pentru vapat, cu operațiuni în peste 130 de țări. Cu sediul la Geneva, Elveția, JTI are circa 46.000 de angajați, fiind membră a grupului Japan Tobacco. Pentru mai multe informații, vizitați www.jti.com.
Parteneri
Ultimile stiri locale
Servicii de rent a car in conditii avantajoase
În ultimii ani, Bucureștiul s-a transformat într-o veritabilă destinație europeană, atrăgând zilnic sute de turiști străini. Mulți dintre aceștia ajung...
De ce cafeaua boabe Ethiopia ar trebui să fie favorita ta
Cafeaua boabe Ethiopia este mai mult decât o simplă băutură; este o experiență bogată, plină de arome și beneficii pentru...
„Legea e bună!” Campanie anticontrabandă în România și Republica Moldova
Astăzi, 1 octombrie a fost lansată o nouă campanie publică anticontrabandă cu mesajul „Legea e bună!”, derulată în parteneriat cu...
Mini-seria „Life in Pink” a Zarei Larsson marchează lansarea noilor căști premium „Smoky Pink” de la Sony
Indiferent unde s-ar afla utilizatorii, atunci când ascultă muzica preferată, nimic nu mai contează. Fie că vorbim despre pregătirea unui...
Cum să organizezi un botez de neuitat – primele lucruri de care trebuie să te ocupi
Astăzi, 1 octombrie a fost lansată o nouă campanie publică anticontrabandă cu mesajul „Legea e bună!”, derulată în parteneriat cu...
Formație nuntă LIVE – pentru orice gust muzical
Astăzi, 1 octombrie a fost lansată o nouă campanie publică anticontrabandă cu mesajul „Legea e bună!”, derulată în parteneriat cu...
Trust Redex+: cel mai impresionant mouse din gama Trust Gaming este disponibil în România
București, România – 3 octombrie 2024 – Trust Gaming își continuă misiunea de a oferi produse de gaming de înaltă calitate,...
Metropolitan Life anunță o creștere de 21,11% a primelor brute subscrise în primul semestru din 2024
București, 3 octombrie 2024 – Metropolitan Life, unul dintre cei mai importanți jucători din piața asigurărilor de viață din România,...
EFdeN pregătește specialiștii care vor face România mai sustenabilă și lansează European Institute of Sustainability, primul institut din țară dedicat formării experților în domeniul sustenabilității
București, 2 octombrie 2024 – EFdeN, alături de partenerul principal Raiffeisen Bank România, lansează EIS – European Institute of Sustainability, primul...
Ghid pentru crearea unei pagini web de servicii detaliate
Pe o piață competitivă, o pagină de servicii detaliată poate face diferența. Informațiile clare și concise sunt apreciate de clienți....
Află acum secretele pentru a forma și gestiona o echipă multiculturală de top!
Jurnalist Motor Expert: Bună ziua, Cristian! Mulțumesc pentru că ai acceptat acest interviu. Pentru început, te rog să ne spui...
Descoperiti Magia Baloanelor Ocean Party pentru Petreceri Unice
Petrecerile sunt momente speciale in viata noastra, iar fiecare detaliu conteaza pentru a face aceste evenimente memorabile. Unul dintre cele...
Fundația BricoDepot – 5 ani de fapte bune și 40.000 de vieți schimbate
București, 2 octombrie 2024 – Fundația BricoDépôt aniversează cinci ani de fapte bune și de implicare activă în sprijinul comunităților din...
Fundația BricoDepot – 5 ani de fapte bune și 40.000 de vieți schimbate
București, 2 octombrie 2024 – Fundația BricoDépôt aniversează cinci ani de fapte bune și de implicare activă în sprijinul comunităților din...
Cargus lansează serviciul de export internațional, facilitând extinderea afacerilor românești pe piețele externe
Începând cu 1 octombrie, clienții Cargus pot livra colete în Bulgaria și Grecia. București, 1 octombrie 2024 – Cargus, una dintre...
Dyson susține prezentarea colecției de modă Vivienne Westwood primăvară/vară 2025
Dyson, lider global în tehnologia de ultimă generație, sărbătorește colaborarea de lungă durată cu casa de modă britanică iconică, Vivienne...
Știrile Săptămânii
-
Uncategorized4 zile ago
Fundația BricoDepot – 5 ani de fapte bune și 40.000 de vieți schimbate
-
Eveniment2 zile ago
Formație nuntă LIVE – pentru orice gust muzical
-
Uncategorized4 zile ago
Fundația BricoDepot – 5 ani de fapte bune și 40.000 de vieți schimbate
-
Uncategorized6 zile ago
Allview Auto vă invită în perioada 01-06 Octombrie la Salonul Auto București
-
Sport6 zile ago
iCazino.ro lansează primul calculator de buget pentru fanii jocurilor de noroc.
-
Social4 zile ago
Descoperiti Magia Baloanelor Ocean Party pentru Petreceri Unice
-
Uncategorized3 zile ago
Metropolitan Life anunță o creștere de 21,11% a primelor brute subscrise în primul semestru din 2024
-
Eveniment3 zile ago
Află acum secretele pentru a forma și gestiona o echipă multiculturală de top!