Echipamentele frigorifice sunt unele dintre cele mai importante utilaje din bucatariile profesionale, fie ca vorbim despre restaurante, cantine, baruri, pizzerii sau orice alta unitate de alimentatie publica. Acestea garanteaza mentinerea ingredientelor sau preparatelor la o temperatura constant scazuta, asigurandu-le astfel prospetimea si prelungindu-le semnificativ termenul de valabilitate.
Multe dintre ele au o capacitate mare de depozitare, insa genereaza un consum relativ redus de energie electrica. Mai mult decat atat, avand in vedere ca au rolul de a prelungi termenul in care alimentele pot fi servite clientilor, aceste aparate contribuie si la diminuarea cantitatii de mancare aruncate si, prin urmare, la pierderi mai reduse.
Un furnizor cu o experienta indelungata, asa cum este Fresco.ro, care sustine geniul in bucatariile profesionale din Romania inca din anul 1992, pune la dispozitia clientilor sai numeroase tipuri de echipamente frigorifice performante. Ele provin exclusiv de la branduri renumite la nivel international, precum Forcar, Tefcold, True, Tecfrigo, suedezii de la Electrolux Professional sau platforma Virtus Group GmbH.
Acest lucru le garanteaza calitatea, fiabilitatea, performantele, dar si o durata indelungata de viata si un consum redus de energie, ceea ce le face “prietenoase” nu doar cu utilizatorii lor, ci si cu mediul inconjurator. Asadar, ele reprezinta investitii de durata, care se vor dovedi foarte profitabile in cel mai scurt timp.
Fara alte introduceri, sa vedem care sunt echipamentele frigorifice pentru bucatarii profesionale oferite de catre Fresco Expert:
1. Dulapuri frigorifice. Realizate din otel inox, aceste echipamente pentru bucatarii profesionale au functie de refrigerare sau congelare si asigura un control foarte precis al temperaturii si umiditatii;
2. Mese de lucru refrigerate. Oferta Fresco include mese reci si mese de congelare, cu sau fara rebord, cu 1 pana la 4 usi si utilizari multiple, de la depozitarea alimentelor si pana la prelucrarea acestora;
3. Abatitoare. Numite si blast chillere, acestea reprezinta cele mai sigure sisteme de racire accelerata in bucatariile profesionale, aducand preparatele la temperaturi reduse in cel mai scurt timp;
4. Masini de cuburi de gheata. Nelipsite din baruri, in special pe perioada sezonului cald, aceste masini pot produce inclusiv fulgi de gheata. Ele functioneaza cu apa sau aer, avand un randament foarte ridicat;
5. Lazi frigorifice. Lazile frigorifice din oferta Fresco Expert au un volum de pana la 1.200 de litri si genereaza temperaturi de congelare (de pana la -24 de grade Celsius);
6. Saladete. Saladetele sunt folosite pentru a pastra prospetimea ingredientelor deja pregatite pentru salate, cu ajutorul sistemelor de racire ventilata performante. Mai mult decat atat, ele au si rolul de a prezenta ingredientele intr-un mod placut ochiului;
7. Frigidere de bauturi. Aceste echipamente pentru bucatarii profesionale au o capacitate mare de stocare, un design elegant si sunt dotate cu iluminat interior, pentru ca produsele sa fie usor de gasit, chiar daca nu sunt in locuri foarte vizibile;
8. Vitrine de vinuri. Vitrinele de vinuri de la Fresco Expert au una sau mai multe zone de reglare a temperaturii si sunt dotate cu usi din sticla si termostat electronic;
9. Vitrine de tapas/sushi. In cazul in care conduceti sau administrati un restaurant cu specific spaniol sau japonez, aceste echipamente nu pot lipsi dintre dotarile sale, intrucat fac parte integranta din experienta clientilor;
10. Camere de frig si accesorii. Nu in ultimul rand, camerele de frig sunt echipamente frigorifice ideale pentru pastrarea proaspata a fructelor, legumelor si carnii, intr-o atmosfera controlata.