
În ziua de astăzi, în domeniul HoReCa se pune tot mai mult accent pe protecția adecvată a consumatorului, dar și pe protecția mediului înconjurător. În interiorul acestei industrii se adoptă din ce în ce mai multe alternative ecologice, iar un restaurant de viitor trebuie să se adapteze la acestea.
Se pare că abordarea ecologică atrage mult mai multe beneficii. Printre acestea se numără și renumele și popularitatea pe care restaurantul tău le poate câștiga cu ajutorul acestor tehnici. Dacă vrei să îți surprinzi clienții în mod plăcut și că câștigi câteva bile albe în plus, este necesar să renunți la acele produse sau practici care poluează. Poate că cea mai necesară schimbare, în acest sens este reducerea consumului de plastic, dar poți aduce modificări și în ceea ce privește consumul de apă ori hârtie.
Iată ce alternative ecologice poți introduce în afacerea ta pentru a avea un restaurant de viitor protejând mediul înconjurător:
Ambalaje biodegradabile
În conformitate cu noile norme pentru protecția mediului care vizează industria HoReCa, ambalajele de plastic au început de multă vreme să piardă teren. Acestea participă masiv la procesul de poluare a mediului și se dorește totala lor eliminare în următorii ani. Pentru produsele tale, poți folosi acum ambalaje biodegradabile. Printre cele mai bune alternative se află caserolele biodegradabile din trestie de zahăr pe care le poți lua de pe evamar.ro. Astfel, te asiguri că le poți livra clienților tăi preparatele preferate într-un ambalaj ce nu dăunează mediului. Toată lumea are de câștigat!
Bonuri de tip SMS sau e-mail
Bonurile de hârtie se vor apropia curând de finalul vieții. Odată cu digitalizarea practicilor uzuale în afaceri, multe aspecte au trecut în regim virtual. Pentru a reduce risipa de hârtie, poți folosi o alternativă mult mai bună pentru bonuri și anume bonurile electronice. Clienții pot fi întrebați dacă doresc să primească bonul ca SMS ori ca e-mail. În felul acesta, pe lângă natura ecologică a acestei alternative, poți păstra legătura cu clienții tăi pentru viitoare comunicări electronice. De asemenea, vei face o impresie foarte bună și îți vei atrage numeroase recomandări pentru acest tip de abordare.
Veselă bio
Farfuriile și tacâmurile clasice pot fi înlocuite cu unele bio. Există un tip de veselă confecționată din grâu,spre exemplu. Dacă tematica restaurantului pe care îl conduci nu permite o astfel de schimbare, poți recurge totuși la o abordare mai prietenoasă cu mediul în ceea ce privește curățarea veselei. Optează pentru achiziționarea unor mașini de spălat vase care te vor ajuta să reduci consumul de apă. De altfel, dacă îți alegi o clasă energetică bună, nu îți vei face griji nici de consumul de energie electrică.
În concluzie, un restaurant de viitor necesită soluții ecologice pentru cât mai multe aspecte. Pentru ca restaurantul tău să fie o afacere prosperă și de viitor trebuie să includă cât mai multe astfel de alternative prietenoase cu mediul, precum este bonul electronic sau ambalajele și vesela bio.
Sursa foto: unsplash.com






