Testul efectuat de o organizaţie non-profit din SUA, Natural Resources Defense Council, a arătat că doar două restaurante folosesc carne de vită curată la prepararea hamburgerilor. Este vorba de Shake Shack şi BurgerFi, care nu sunt prezente pe piaţa locală. McDonalds şi Burger King, care sunt prezente, au obţinut calificativul F, adică carnea de vită conţine antibiotice.
McDonalds este cel mai mare cumpărător de carne de vită din Statele Unite. Folosirea de către fermieri a antibioticelor creşte şansele ca bacteriile rezistente să se răspândească mai uşor în rândul populaţiei.
Un purtător de cuvânt al MCDonalds a declarat că “păstrarea proprietăţilor antibioticelor pentru generaţiile următoare este extrem de importantă pentru companie. Restaurantele MCDonalds din toată lumea sunt analizate de companie în prezent, iar rezultatele vor fi anunţate la sfârşitul acestui an”, a spus un purtător de cuvânt al companiei americane.
Companii care au obţinut calificativul “A”
Shake Shack
BurgerFi
Companii care au obţinut calificativul “D-“
Wendy’s
Companii care au obţinut calificativul “F”
McDonald’s
Burger King
Sonic
Jack In The Box
Hardee’s
Whataburger
Carl’s Jr.
Five Guys
Culver’s
Steak ‘n Shake
In-N-Out Burger
White Castle
Checkers
Krystal
Smashburger
Freddy’s
The Habit Burger Grill
Rally’s
Fuddruckers
A&W All American Food
Jack’s
Farmer Boys
IasiAZI.ro