Sticla de vin Bacanta Rosé Magnum este o alegere excelenta pentru cei care doresc sa deguste vinul rose Girboiu. Acest vin ofera o culoare roz sclipitoare si o aroma de capsune, piersica roz si grefa, echilibrata si cu un post gust proaspat si fructat. Bacanta este un deliciu pentru consumatorii exigenti in cautare de noutati senzoriale!
Vinul rose este o specialitate, deoarece se obtine prin procese diferite. Aceste procese pot fi de 3 feluri:
Prin macerare
Aceasta este pusa in aplicare atunci cand strugurii rosii sunt lasati la macerat, in suc propriu pentru o anumita perioada de timp, iar apoi intregul amestec se transforma in vin rosé. Gratie simplitatii sale, metoda macerarii este probabil cea mai raspandita alternativa prin care se obtine vinul rosé. Ea este folosita in special de francezi, in regiuni ca Provence sau Languedoc – Roussillon, acolo unde vinul rosé are o importanta aparte, asa cum se intampla si cu vinul rosu sau cu cel alb.
Metoda “sangerarii”
Se numeste astfel deoarece are loc in primele ore din procesul de productie a vinului rosu, atunci cand o parte din must este lasata sa „sangereze”, iar apoi este luat si pus intr-o cuva separata, din care va deveni vin rosé! Aceasta metoda este raspandita mai ales in podgoriile californiene renumite pentru vinurile rosii alese pe care le produc, adica Napa si Sonoma.
Metoda amestecului
Vinul rosé se situeaza undeva intre vinul rosu si cel alb. Ei bine, metoda amestescului face referire exact la acest lucru si consta in adaugarea unei mici cantitati de vin rosu intr-o cuva de vin alb pentru a obtine un vin rosé.
Vinurile rose se obtin din struguri negri ca si vinurile rosii. Strugurii negri, cel mai des folositi pentru producerea vinurilor roze sunt: Pinot Noir, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra. Binenteles ca mai sunt si alte soiuri, dar aici facem referire in special la strugurii care se gasesc preponderent in podgoriile din Romania. Diferenta, dintre vinurile rosii si cele roze nu consta doar in timpii de maceratie a boabelor de struguri si culoare, ci si de tipul vinului rezultat.
Vinurile rose sunt in general vinuri fructoase seci sau demiseci, demidulci, putin mai aromate decat vinurile rosii. Vinurile rosii sunt vinuri seci, cu o concentratie mult mai mare de tanin, cu un gust mult mai astringent si au nevoie de un timp mai indelungat de maturare pentru a atinge potentialul maxim si diminuare a gustului astringent de tanin.
Vinurile rose permite cele mai versatile asocieri culinare. Acestea pot fi consumate alaturi de aperitive, feluri principale sau deserturi. De altfel, indiferent de ingredientele preparatelor culinare, cu un vin rose nu vei da gres niciodata. Atunci cand esti la o cina in oras cu prietenii si fiecare persoana comanda un alt fel din meniu, te poti baza pe vinul rose care se va armoniza cu orice se afla pe masa si in farfurie.
Pentru consumatorul de vin calitatea este primul lucru care sa conteze, iar sticla de vin rose Girboiu reproduce cu fidelitate gustul intens si revigorant al vinului cu traditie romaneasca!