Connect with us

Politică locală

Partidul Alternativa Dreaptă respinge orice încercare de a diviza România în entități autonome inventate

Published

on

Partidul Alternativa Dreaptă își exprimă profundul dezacord față de recentele proiecte de lege care promovează autonomia pentru așa-zisului Ținut Secuiesc și consideră aceste inițiative drept atacuri directe la unitatea și suveranitatea României.

Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor aflați în campanie electorală și dorind să pozeze în mari oameni de stat, manifestă de fapt o iresponsabilitate gravă în ceea ce privește integritatea teritorială a țării noastre. În loc să promoveze coeziunea națională, acești politicieni aleg să deschidă calea către fragmentarea și divizarea României.

Noi, Alternativa Dreaptă considerăm că aceste proiecte de autonomie a unor regiuni de pe teritoriul țării noastre sunt neconstituționale și subminează principiile fundamentale ale statului român. Susținem fără echivoc integritatea teritorială a României și respingem orice încercare de a diviza țara în entități autonome.

Îndemnăm toți deputații din România să respingă aceste proiecte de lege care pun în pericol coeziunea națională și să se concentreze asupra soluțiilor care să aducă beneficii întregii țări. În aceste momente critice, avem nevoie de lideri care să promoveze unitatea și să consolideze suveranitatea României.

#GrijădeRomânia
#AlternativaDreaptă
#FărăȚinuturiInventate

Facebook Comments
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică locală

Alternativa Dreaptă la Roma la Adunarea Conservatorilor Europeni

Published

on

By

O delegație a partidului Alternativa Dreaptă condusa de președintele Adela Mîrza a participat în perioada 15-17 decembrie 2023 la Roma la adunarea conservatorilor europeni de la Atreju, cel mai mare eveniment Fratelli d’Italia al anului la care au fost prezenți peste 10.000 de conservatori italieni și europeni.

IMG-20231217-WA0010

Evenimentul organizat de partidul condus de prim-ministrul italian, Giorgia Meloni, a reunit liderii conservatorilor și reformiștilor europeni, dar și personalități de marcă, precum Elon Musk.

Adela Mîrza – președintele Alternativa Dreaptă a pledat pentru responsabilitate în ceea ce privește inteligența artificială în cadrul panelului „Despre pericolele Inteligenței Artificiale. Implicații etice și sociale” din care au mai făcut parte Raffaele Fitto, ministrul italian al afacerilor europene, Jorge Buxade Villalba, vicepreședinte ECR, Assita Kanko, vicepreședinte grupul ECR din Parlamentul European, Radoslaw Fogiel, vicepreședinte ECR, Carlo Fidanza, liderul delegației Fratelli d’Italia din Parlamentul European, și Nicola Procaccini, vicepreședinte ECR.

Adela Mîrza reprezintă România în conducerea ECR Party și a făcut parte alături de nume importante precum: Rishi Sunak – premierul Marii Britanii, Jorge Buxadé – europarlamentar și vicepreședinte ECR sau Radosław Fogiel – europarlamentar și secretar International PiS, membrii ai delegației internaționale a conservatorilor la Atreju, cel mai mare eveniment anual al partidului de guvernământ Fratelli d’Italia.

ECR Party și Giorgia Meloni  ne-a oferit ocazia să consolidăm legăturile între diferitele grupuri conservatoare din Europa, această inițiativă reprezentând un pas semnificativ către promovarea unui dialog constructiv și o colaborare fructuoasă în cadrul spațiului conservator european.

Giorgia Meloni, premierul Italiei împreună Adela Mîrza, președintele partidului Alternativa Dreaptă au stabilit în cadrul întâlnirii de la Roma strategia comună pentru abordarea alegerilor din 2024.

WhatsApp Image 2023-12-17 at 15.10.25

Delegația Alternativa Dreaptă a fost onorată să fie parte a acestui eveniment de amploare și să contribuie la discuții esențiale despre viitorul unei Europe puternice și unite. Viitorul Europei necesită coeziune și unitate între forțele conservatoare. Principiile fundamentale ale conservatorismului, precum respectul pentru tradiție, responsabilitatea individuală și susținerea valorilor naționale, sunt pilonii pe care dorim să construim o Europă puternică și prosperă.

Prezența președintelui Adela Mîrza în conducerea ECR reflectă angajamentul nostru continuu față de valorile conservatoare și misiunea noastră de a contribui la modelarea viitorului politic european.

Facebook Comments
Continue Reading

Afaceri

Tuningro.ro pareri si recenzii

Published

on

By

pareri tuningro.ro

Tuningro.ro este un brand romanesc din industria auto Romaneasca care se diferenteaza de ceilalti competitori pe piata nationala prin calitatea ridicata a produselor si livrarea rapida a comenzilor in doar 24-48 de ore de la data confirmari comenzi decatre operatori Tuningro.ro.

Tuningro.ro este un site foarte serios in cea ce priveste reputatia lor in mediul online,deoarece echipa Tuningro.ro ofera drept de retur sau schimbare produs atunci cand un client este nemultumit de produsul comandat sau pur si simplu atunci cand clientul identifica gresit produsul de care are nevoie.

Echipa tuningro.ro trage un semna de alaram si informeaza toti consumatori sa-se informeze din surse sigure despre Brandul Tuningro.ro deoarece , BRANDUL ROMANESC tuningro.ro in unele cazuri a primit articole false sau recenzie negative de la concurenta tocmai ca sa incerce sa dimnueze succesul Tuningro.ro, insa clienti care apeleaza la noi sunt alaturi de noi si succesul nostru este definit de ajutorul venit din Partea bunului Dumnezeu care ne inspira in fiecare zi.

Returul se poate inregistra si aici https://tuningro.ro/politica-de-retur

Tuningro este un brand romanesc fondat in anul 2014.
Tuningro este inregistrata la Osim toate produsele brandului Tuningro fiind desemenea inregistrate si licentiate la OSIM.
Echipa Tuningro este intotdeauna atenta la nevoile clientilor si depune eforturi sustinute pentru a evni in intampinarea lor cu solutii eficiente si prompte.
Datorita determinarii de a comercializa doar produse de calitate dar si datorita dezvoltarii rapide a gamei de produse ,Tuningro a crea un departament de cercetare al nevoilor posesorilor de automobile care creaza constant noi produse pentru a le face viata oamneilor mai buna si a trasnmite prin produsele create bucurie si satisfactie.
Sub brandul romanesc Tuningro sunt importate o gama larga de accesorii auto avand in catalog peste 7000 de produse auto cum ar fi:
Huse scaune Tuningro dedicate pentru fiecare model de autoturism
Prelate Auto Tuningro
Covorase material textil tuningro
Accesorii exeterioare camion Tuningro
Accesorii interior camion tuningro
Elemente optice tuningro,lampi pozitie tuningro, stopuri camioane Tuningro
Electronice auto tuningro
Elemente caroserie Tuningro
Accesorii auto interioare tuningro
Accesorii auto exeterioare Tuningro.
Mai jos va prezentam o poza din proiectul de dezvoltare al depozitului tuningro din Pascani jud iasi

Facebook Comments
Continue Reading

Cultură

Calitățile și atribuțiile unui bucătar

Published

on

By

Ce face un Chef?

Un bucătar în uniformă supraveghează o bucătărie de restaurante. Un bucătar plănuiește meniul, menține bugetul, selectează articolele din meniu, pregăteste mâncarea, achiziționează consumabile, asigură calitatea serviciilor, asigură siguranța și gestionează personalul. Există o mulțime de muncă care merge în a deveni un bucătar. Bucătarii se asigură că mesele sunt gătite și condimentate corespunzător și că sunt plăcute ochiului. Plata variază foarte mult în funcție de locație și restaurantele mai frumoase sau mai luxoase plătesc, în general, cel mai mult.

Cum să devii bucătar?

Un bucătar are, în general, o diplomă de colegiu, dar mulți angajatori acceptă acum solicitanți de la colegii comunitare, școli de artă culinară sau școli tehnice. Forțele Armate au ucenicii, de asemenea. Poți fi numit în continuare bucătar fără o educație formală, dar ai avea ani de experiență în industria restaurantelor. O educație culinară poate fi vitală, deoarece a fi bucătar înseamnă că puteți conduce un restaurant până la instruirea oricărui personal bucătar, să cumpărați mâncarea cu care va trebui să gătiți, să creați meniul și să prețuiți elementele din meniu.

Descrierea postului unui bucătar

Un bucătar-șef se ocupă de bucătărie în restaurante sau în alte locuri unde se servește mâncarea. Ei urmăresc toată activitatea și pregătirea alimentelor cu orice personal care ar ajuta în bucătărie. Ei supraveghează pregătirea alimentelor pentru garnitura și prezentarea acesteia, precum și condimentele pentru un gust perfect. Un bucătar comandă alimente sau consumabile de bucătărie și oferă angajatorului estimări de costuri. Ei monitorizează orice cerințe de personal și programe de producție pentru a se asigura că orice servicii sunt livrate la timp.

Un bucătar sau bucătar-șef trebuie să aibă cunoștințe despre prepararea, producția și prelucrarea alimentelor. Ei trebuie să aibă cunoștințe despre client și servicii personale pentru a obține satisfacția clienților. Acestea trebuie să fie actuale în ceea ce privește siguranța și securitatea publică. Un bucătar ar trebui să fie calificat în monitorizarea, coordonarea și în mod eficient vorbind cu alții. Ei au nevoie de abilități de gestionare a timpului, ascultare activă, judecată și luare a deciziilor. El sau ea are capacitatea de a crea o idee sau o nouă aplicație pentru a îmbunătăți performanța la locul de muncă în rândul personalului sau ei înșiși.

Un bucătar-șef ar antrena și dezvolta alt personal în bucătărie pentru a-și îmbunătăți abilitățile. Pentru că o bucătărie depinde de un efort de echipă cooperativă, bucătarul sau bucătarul șef ar încuraja personalul să aibă respect reciproc și încredere unul pentru celălalt. Un bucătar-șef sau bucătar șef poate fi găsit lucrând în restaurante, gospodării private, hoteluri, cazinouri sau alte locuri de servicii alimentare. Ei lucrează o varietate de ore, cum ar fi, dimineața devreme, serile târzii, sărbătorile și weekend-urile. Această ocupație este foarte rapidă și, în mod normal, are ore cu normă întreagă. Ar trebui să vă așteptați la o concurență puternică, în special la restaurante, cazinouri sau hoteluri de lux, din cauza salariului mai mare plătit în aceste locuri.

Fișa postului unui bucătar

Un anunț de angajare caută o persoană care să îndeplinească următoarele responsabilități:

Planifică și gestionează funcționarea zilnică a unui program de servicii alimentare într-un restaurant, unde mesele formale și cateringul sunt o bază regulată, substanțială a funcționării totale a alimentelor.

Dezvoltă catering zilnic și meniuri de specialitate. Pregătește și/sau supraveghează pregătirea meselor care implică atât metode de gătit standard până la moderat complexe, cât și metode noi de gătit.

Echilibrează valoarea nutritivă a meniurilor și asigură calitatea programului total de foodservice.

Elaborează bugetul de funcționare, identificând forța de muncă, echipamentele și elementele de cost de aprovizionare. Controlează prețurile; comandarea, depozitarea și eliberarea alimentelor; și metodele și tehnicile de producție alimentară.

Direcționează subordonații în toate fazele de preparare a alimentelor.

Curs pentru gătit

Urmând un astfel de curs, veți învăța:

Principiile chimice și fizice care stau la baza gătitului de zi cu zi și a tehnicilor haute cuisine.

Cum pot bucătarii să folosească enzimele pentru a face alimente care altfel ar fi imposibile.

Cum să utilizați metoda științifică pentru a afla cum funcționează o rețetă și să găsiți modalități prin care ați putea să o îmbunătățiți.

Cum să gândești ca un bucătar și un om de știință.

FUNCȚIILE UNIFORMEI DE CHEF: CUM SĂ TE ÎMBRACI ÎN BUCĂTĂRIA PROFESIONALĂ?

O uniformă de bucătar funcționează mult mai mult decât o haină pe care trebuie să o porți la serviciu. Fiecare parte a ansamblului tău joacă un rol specific în protejarea ta de pericolele din bucătaria de zi cu zi. O uniformă tipică de bucătar este o jachetă de bucătar, pantaloni de bucătar, o pălărie, un neckerchief, un șorț, pantofi buni rezistenți la alunecare și, uneori, un prosop de mână. Chiar dacă nu ți se cere să porți toate părțile ansamblului, uniforma ta de bucătar servește totuși unui scop.

Să discutăm despre ce este concepută fiecare parte a uniformei tale de bucătar. S-ar putea să fiți surprinși să aflați că nu este doar o declarație de modă – fiecare articol de îmbrăcăminte servește unei funcții specifice.

FUNCȚIILE UNIFORMEI CHEF

Jachete Chef

Jachetele, tunicile chef sunt o parte importantă a uniformei de bucatar. Deoarece geaca ta de bucătar este în mod tradițional cu două sâni, ești protejat împotriva scurgerilor fierbinți, a stropilor, a arsurilor și a altor ghinioane de bucătărie. Designul jachetei de bucătar vă permite, de asemenea, să desfaceți o clapetă și să treceți la o față mai curată dacă trebuie să ascundeți petele sau scurgerile. Mânecile uniforme de bucătar sunt lungi pentru a-ti proteja brațele de arsuri, stropi și abur.

Chef pălării

Cea mai recunoscută parte a uniformei de bucătar este pălăria de bucătar – pălăria clasică de gătit franceză sau „toque blanche” este literalmente tradusă ca „pălărie albă”. Deși vin într-o varietate de forme în dimensiuni, cele mai multe sunt înalte și plisate. Ele servesc pentru a păstra părul din mâncare și transpirație de pe față.

Chef pantaloni

Chef Pantalonii sunt de multe ori baggy cu talie elastică și modele ciudate, și sunt absolut esențiale în protejarea bucătari. În ciuda temperaturilor fierbinți din bucătărie, pantalonii lungi de bucătar sunt meniți să vă protejeze picioarele de scurgeri, stropi și arsuri. Forma pungă a pantalonilor de bucătar păstrează alimentele și lichidele fierbinți de la contactul cu pielea ta. Niciodată manșetă partea de jos a pantalonilor-manșete capcana opărire alimente și lichide. Talia este necesară pentru îndepărtarea rapidă.

Chef șorțuri

Chef Apron este o uniforma de bucatar esentiala. Acesta servește ca o barieră suplimentară împotriva stropilor fierbinți, a alimentelor fierbinți și a altor pericole de bucătărie. Nu folosiți șorțul pentru a șterge scurgerile, mizeriile sau mâinile – prosoapele sunt disponibile în acest scop. Cu toate acestea, puteți utiliza șorțul de bucătar pentru a lua în mod convenabil vasele fierbinți din cuptor. Cu cât este mai curat șorțul de bucătar și uniforma de bucătar, cu atât aspectul tău este mai profesionist.

Pantofi Chef

Pantofii de bucătar robusti, confortabili, anti-alunecare sunt o uniformă de bucătar esențială. Dacă purtați sandale, pantofi deschiși, pantofi de tenis sau pantofi de orice alt fel, vă creșteți șansele de a fi ars sau rănit prin căderea cuțitelor. Anumite mărci de încălțaminte sunt special realizate pentru bucătării care sunt în picioare pentru perioade lungi de timp.

Amintiți-vă de bucătari, păstrați uniforma de bucătar curată, îndepărtați bijuteriile atunci când gătiți, nu purtați parfum și purtați doar uniforma de bucătar în bucătărie pentru a preveni contaminarea germenilor și bacteriilor în uniforma de bucătar profesionist.

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Ce legende locale sunt asociate cu Galațiul Ce legende locale sunt asociate cu Galațiul
Cultură3 zile ago

Ce legende locale sunt asociate cu Galațiul?

Orașul Galați, situat în partea de est a României, la confluența râurilor Siret și Prut cu Dunărea, este nu doar...

Afaceri4 zile ago

Firma de acoperișuri în Steiermark: Servicii de top pentru tine

Firma de acoperișuri din Steiermark, Dachdecker und Spengler, este alegerea ideală pentru orice nevoie de reparații sau înlocuire a acoperișurilor....

Știri din județ4 zile ago

Servicii profesionale de acoperișuri în Austria Inferioară cu TopDachService

Dacă sunteți în căutarea unei companii de încredere pentru servicii de Dachdecker, Dachsanierung sau Spengler în Oberösterreich, Top Dach Service...

Uncategorized4 zile ago

Mathias Dachdecker firma de acoperisuri in Wien

Dacă ești în căutarea unei firme de Dachdecker de încredere în Wien, Mathias Dachdecker este soluția perfectă. Cu o experiență...

Uncategorized5 zile ago

Astăzi este ultima zi în care profesorii beneficiază de tarife preferențiale la Dare to Learn – cel mai mare eveniment educațional din Europa

București, 30 aprilie 2024 – Astăzi este ultima zi în care personalul din sistemul de învățământ preuniversitar și universitar din România beneficiază...

Uncategorized5 zile ago

Acer se angajează să colecteze 50 de tone de deșeuri de plastic din mediul înconjurător prin intermediul parteneriatului cu Plastic Bank

Colaborarea ajută la prevenirea pătrunderii în ocean a echivalentului a 2,5 milioane de sticle de plastic și sprijină mijloacele de...

Uncategorized5 zile ago

BenQ SW272U a câștigat premiul TIPA 2024 pentru cel mai bun monitor foto profesional

Cel mai performant monitor 4K de 27 inch pentru fotografi, cu precizie superioară a culorilor și calibrare hardware București, România...

Evenimento săptămână ago

Călătorii în siguranță cu NAVITEL – gadgeturi de top pentru mașina dumneavoastră

NAVITEL, lider în tehnologie auto, oferă o gamă largă de produse menite să vă ofere confort și siguranță în călătoriile...

Uncategorizedo săptămână ago

Inaugurarea Showroom-ului Caritabil Royal Charity

Craiova, 26 Aprilie 2024 – Asociația Incubatorul de Vise anunță cu entuziasm lansarea showroom-ului caritabil Royal Charity, un proiect menit...

Evenimento săptămână ago

Călătorii în siguranță cu NAVITEL – gadgeturi de top pentru mașina dumneavoastră

NAVITEL, lider în tehnologie auto, oferă o gamă largă de produse menite să vă ofere confort și siguranță în călătoriile...

Evenimento săptămână ago

Care sunt principalele avantaje pe care le ai dacă ești șofer de TIR?

Profesia de șofer de TIR, deși solicitantă, vine cu o serie de beneficii care pot atrage numeroși doritori. În primul...

Afacerio săptămână ago

Descoperă Excelența în Servicii pentru Acoperișuri și Renovări cu AcoperisuriLaCheie.eu

Când vine vorba de acoperișuri, renovări și îmbunătățiri pentru locuința ta, nu există compromisuri. Ai nevoie de o echipă de...

Afacerio săptămână ago

Descoperiți Serviciile Noastre de Acoperișuri și Renovări!

Acoperișuri Durabile și Estetice Echipa noastră de profesioniști calificați îți oferă soluții personalizate pentru acoperișuri, utilizând materiale de cea mai...

Evenimento săptămână ago

Descoperiți Serviciile Noastre de Acoperișuri și Renovări!

Acoperișuri Durabile și Estetice Echipa noastră de profesioniști calificați îți oferă soluții personalizate pentru acoperișuri, utilizând materiale de cea mai...

Uncategorizedo săptămână ago

Infinix Mobility intră pe piața din România

București, România – Infinix Mobility, brand emergent care proiectează, produce și comercializează un portofoliu generos de produse sub brandul Infinix, a...

Evenimento săptămână ago

Sfaturi simple pentru a vă menține articulații sănătoase

Pentru a vă menține sau îmbunătăți articulaţii sănătoase, exercițiile fizice sunt esențiale. Dar ce altceva poți face? Iată câteva sfaturi...

Știrile Săptămânii