Înghețata din Galați care a uimit Parisul | IasiAZI.ro

DenyExclusivEvenimentSocial7 years ago26K Views

Idea le-a venit în timpul practicii, când au văzut că zerul care rămâne în urma procesului de fabricare a unor brânzeturi este aruncat. Astfel că, pornid de la acest ingredient, fetele au reuşit să găsească ,,formula” potrivită pentru a crea o îngheţă care le-a adus aurul şi trofeul Ecotrophelie, cele mai mari distincţii ale idustriei alimentare, oferite în cadrul competiţei de la Paris. 

Îngheţata minune conţine zer, smântână, prune şi gutui,  este bio şi eco în totalitate şi poate fi consumată şi de persoanele care au intoleranţă la lactoză.

Cele trei studente Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă şi Adelina Pricope, au lucrat mulţi ani la perfecţionarea reţetei. Fetele au fost coordonate în acest proces de cadrele didactice Prof. Daniela Borda, şef lucrări Iulia Bleoancă şi doctorand Florentina Bucur. 

„Îngheţata Whoopie Ice. Am ales să folosim zerul pentru că este o resursă foarte bogată, insuficient valorificată la noi în ţară. Din cotoarele de gutui am obţinut toppingul’, a declarat Ana-Georgiana Popa, potrivit Bugetul.ro

IasiAZI.ro

0 Votes: 0 Upvotes, 0 Downvotes (0 Points)

Leave a reply

Loading Next Post...
Follow
Sidebar Search Trending
Știri Hot
Loading

Signing-in 3 seconds...

Signing-up 3 seconds...