Tot ce trebuie sa știi despre sistemele de ventilație și climatizare în HoReCa

DenyEveniment2 years ago25.9K Views

Un aspect importat al curățeniei unui restaurant este sistemul de ventilație al acestuia. Instalarea unor sisteme de ventilație adecvate de înaltă presiune și răcire este esențială pentru restaurant, printre procedurile de siguranță.

De ce este importantă ventilația în HoReCa

Atât în bucătării cât și în cafenele sau hoteluri, se poate acumula în aer fum, particule, grăsime și altele. Bucătăriile pot produce gaze dăunătoare și în combinație cu alte elemente să facă aerul greu de respirat. Deci pe lângă un ventilator baie 120mm care poate fi popular, în domeniul serviciilor este necesar să apelezi la sisteme mai complexe. Calitatea aerului din interior poate duce la tuse, dureri de cap dar și alte simptome. Astfel angajații cât și clienții vor putea beneficia de pe urma sistemelor de ventilație care îndepărtează mirosurile și impuritățile.

Ce echipament include un sistem de ventilație

Pentru a te asigura că sistemul de ventilație îndeplinește toate aceste sarcini necesare, un restaurant va avea nevoie de mai multe echipamente diferite. Pentru a menține un circuit de aer bun, care menține fluxul ventilat în mișcare, o cafenea sau restaurant au nevoie de ventilatoare de evacuare pentru aer conditionat duct. Acestea sunt instalate de obicei pe acoperiș sau perete. Sistemele moderne sunt extrem de eficiente în circulația fluxului de aer.

Hotele instalate peste aparate produc niveluri ridicate de căldură și oferă zone unde căldura și grăsimea pot fi evacuate în bucătărie. Acestea funcționează în tandem cu suflantele centrifuge, direcționând particulele nedorite din zona bucătăriei.

Sistemele de completare a aerului din exterior, pentru a compensa cantitatea de aer evacuată. Altfel se poate produce o stare de presiune negativă în clădire, ce poate duce la tot felul de probleme, inclusiv zone de curent de aer sau înfundate, uși care se trântesc, eficiență energetică redusă sau alte probleme.

Ventilarea celorlalte spații

Fiecare spațiu are nevoi specifice:

-Zona de servit masa: nu este lipsită de mirosuri puternice sau neplăcute, de aceea este important ca aerul din sala de mese să fie plăcut.

-Toaleta: dacă aerul e prea rece sau prea cald, sau cu mirosuri neplăcute, poate fi o problemă.

-Zonele de așteptare: în care oaspeții trebuie să fie protejați de fluctuațiile de temperatură.

Este esențială ventilația adecvată pentru afacerea ta, pentru sănătatea angajaților și a clienților, precum și igienizarea alimentelor sau produselor. Ventilația necorespunzătoare poate duce la încălcări ale siguranței, facturi mai mari la utilități, scăderea productivității angajaților și chiar dispoziție proastă a angajaților și clienților. De asemenea poate descuraja clienții datorită mirosurilor neplăcute sau condițiilor incomode.

Afacerile au nevoi unice de ventilație. Pe lângă necesitatea de a controla mirosurile alimentelor și de a minimiza fumul și vaporii din procesul de gătire sau pregătire a băuturilor, este necesar un aer curat și de calitate, potrivit fiecărei zone.

0 Votes: 0 Upvotes, 0 Downvotes (0 Points)

Leave a reply

Parteneri

Donations
Join Us
  • Facebook38.5K
  • X Network32.1K
  • Behance56.2K
  • Instagram18.9K

Stay Informed With the Latest & Most Important News

Advertisement

Categories
Loading Next Post...
Follow
Sidebar Search Trending
Știri Hot
Loading

Signing-in 3 seconds...

Signing-up 3 seconds...